RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kanal4 må bytte navn

Sist oppdatert:
Næringslivets konkurranseutvalg mener Kanal4s navn er for likt P4. - Nå ber vi Kanal4 umiddelbart om å endre navn, sier P4-sjef Kalle Lisberg.

Kanal4 bryter markedsføringsloven, hevder Næringslivets konkurranseutvalg. Fem av seks medlemmer mener de nye kanalens navn er for likt P4s.

Utvalget konkluderer med at bruken av navnet Kanal4 er et brudd på god forretningsskikk.

– Dette er en meget viktig avklaring. Nå ber vi Kanal4 umiddelbart om å endre navn – og stanse markedsføringen av navnet, sier radiosjef i P4, Kalle Lisberg i en pressemelding.

– Dersom ikke Kanal4 tar vår anmodning til følge, ser vi oss nødt til å be om en rettslig avgjørelse. For P4 er det en belastning å få en konkurrent som skaper forvirring og forsøker å tjene på å kopiere oss ved å ta et navn med en slik forvekslingsfare, sier Lisberg.

Han håper at Kanal4 retter seg etter avgjørelsen i Næringslivets konkurranseutvalg, slik at man unngår en sak i rettsapparatet.

–Det er praksis for at partene retter seg etter uttalelsene i dette utvalget, sier Lisberg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere