RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jens Meyer

- Kannibalpolitimann kan ha spist sitt offer

Sist oppdatert:
Politiet i den tyske byen Dresden etterforsker en makaber sak som involverer en tidligere kollega.

En tidligere politietterforsker (55) fra Dresden i Tyskland er siktet for å ha drept en 59 år gammel mann. 55-åringen har erkjent å ha drept 59-åringen og skal angivelig ha spist deler av offeret sitt.

Politiet søker nå etter kroppsdeler i bakken utenfor den mistenktes pensjonat ved Reichenau, sør for Dresden. Den mistenkte har blitt omdøpt til «kannibaletterforskeren».

Den drapsmistenkte, som er identifisert som «Detlev G.», tilsto i forrige uke drapet på en direktør i et konsulentfirma.

Hemmelig ønske
Politiet sier den mistenkte kom i kontakt med sitt offer via et chatteforum på Internett for personer som er interessert i «eksotisk kjøtt». Politiet sier offeret reiste fra Hanover for å møte sin drapsmann. 59-åringen skal ha hatt et hemmelig ønske fra ungdomstiden om å bli drept og spist.

- Denne saken viser hvor enkelt det er for mennesker med de mest grusomme fantasier å komme i kontakt med hverandre på Internett, sier politisjef i Dresden, Dieter Kroll, skriver The Independent.

Benekter kannibalisme
Politiet mistenker at «kannibaletterforskeren» har spist flere deler av liket til den drepte direktøren. Men den mistenkte har kun erkjent drap, og benekter kannibalisme.

Den tidligere politimannen er siktet for å ha drept offeret sitt med kniv i kjelleren på pensjonatet. Han har tilstått at han brukte fire timer på å partere liket og begrave kroppsdelene i bakken utenfor pensjonatet. Funn av kroppsdeler vil kunne avgjøre om den mistenke er skyldig i kannibalisme.

Kannibalen fra Rothenburg
Saken bringer fram grusomme minner fra en annen makaber drapssak i Tyskland. Armin Meiwes, også kjent som «kannibalen fra Rothenburg», drepte og parterte Bernd Brandes i 2001. Deretter stekte han og spiste flere kroppsdeler. Meiwes traff sitt offer på et internettforum for sexfantasier.

Han ble dømt til livstid i fengsel i 2006. Meiwes innrømmet under rettssaken at han hadde mottatt flere forespørsler fra mennesker som ønsket å bli drept og spist av sin drapsmann. Med unntak av Brandes hadde samtlige trukket seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere