- Kanskje blir det 25 grader

Foto: (Nettavisen)

En siste krampetrekning av sommer. Godværet varer helt til helgen.

27.09.11 16:30

Etter mye regn og dårlig sommervær kan høstværet nå nytes over store deler av Sør-Norge og på Østlandet spesielt.

Utover uken har Sør- og Østlandet fortsatt oppholdsvær, og temperaturen begynner å stige. En høytrykksrygg er på vei nordover, og fra torsdag blir det virkelig flott, lover StormGeo. Dermed passer kanskje værbegrepet Indian Summer for perioden vi nå går inn i.

Sjekk været der du bor

25 grader torsdag

Hele Sør-Norge får glede av høytrykket, men det er på Sør- og Østlandet at det blir spesielt sommervarmt for årstiden.

- Temperaturen stiger til mellom 20 og 23 grader, forteller Tveita. Indre strøk av Østlandet kan kanskje se 25 tallet!

Det forteller Storm-meteorolog Beathe Tveita på værvarslernes egne nettsider. Hun konstaterer at Sør-Norge kan kose seg i finvær i alle fall helt til lørdag ettermiddag. Og i tilfelle noen skulle være i tvil: Temperaturene er høyere enn normalt for årstiden.

Ellers i landet må hele kysten fra Finnmark til Rogaland belage seg på mer bygevær etter hvert. Inn mot helgen kan det i Hordaland allikevel bli litt oppholdsvær og perioder med sol. Også på Vestlandet er det meldt om temperaturer over normalen, men både for Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal blir det perioder med regn og regnbyger.

Mer normalt i nord

Fra Trøndelag og nordover blir det bygevær hele uken.

- Fra tirsdag vil sørvestlige luftstrømmer treffe oss. Det er fuktig luft fra havet og derav vil det komme nedbør, forklarer vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt i Tromsø, Eli Anne Ersdal til Nordlys.

Lavtrykkene ligger i kø framover og regnbygene vil derfor vare ut hele uka. Det er likevel ikke oppsiktsvekkende mengder det er snakk om.

- Dette er mer normalt vær for en september i Nord-Norge. Vi har jo hatt en unormalt fin måned til nå, men nå kommer høstværet forteller meteorologen.

Foto: Sara Narvhus (Nettavisen/Sara Narvhus)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.