*Nettavisen* Nyheter.

- Karin var en foregangskvinne

Oslo (NTB): Karin Stoltenberg er en av dem som har sørget for at Norge er ett av verdens mest likestilte land, sier partisekretær i Arbeiderpartiet, Raymond Johansen.

- Jeg vil på vegne av Arbeiderpartiet uttrykke min dypeste medfølelse. Våre tanker går til Thorvald, Jens, Camilla, Nini og øvrig familie og venner, sier Johansen.

Karin Stoltenberg var statssekretær i Handels- og skipsfartsdepartementet fra 1986 til 1987, og i Næringsdepartementet i 1988 til 1989. Hun har også vært ekspedisjonssjef i Barne- og familiedepartementet.

Karin Stoltenberg var en av hovedarkitektene bak den norske familiepolitikken som ble utformet på 1970-tallet. Hun var også en av pionerene bak likestillingsloven og partnerskapsloven, og som byråkrat forfattet hun den banebrytende stortingsmeldingen om selvbestemt abort.

- Karin Stoltenberg var en foregangskvinne, en av dem som har sørget for at Norge er et av verdens mest likestilte land, sier Johansen.

Da Jens Stoltenberg for noen år siden ble spurt om hvem han så mest opp til, svarte han: - Karin Stoltenberg. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.