- Karzai i hemmelige samtaler med Taliban

Kabul (NTB): Afghanistans president Hamid Karzai har forhandlet med Taliban uten at USA og andre vestlige land har vært involvert, ifølge New York Times.

Den hemmelige kontakten med opprørsbevegelsen kan være forklaringen på hvorfor Karzai har kommet med en rekke fiendtlige utfall mot USA den siste tiden, skriver avisen, som har snakket med flere ikke navngitte amerikanske og afghanske tjenestemenn.

Nylig beskyldte Karzai amerikanerne for å stå bak en rekke terrorangrep som Taliban antas å ha stått bak. Karzais utfall har bidratt til å skape et enda vanskeligere forhold mellom Washington og regjeringen i Kabul.

Presidenten har heller ikke villet signere en sikkerhetsavtale som skulle sikre fortsatt amerikansk militært nærvær i Afghanistan etter at de NATO-ledede styrkene trekker seg ut innen slutten av året.

Samtalene mellom Karzai og Taliban skal ha ført til få resultater, bortsett fra å undergrave den lille tilliten som er igjen mellom USA og Karzai, ifølge kilder som har fått vite om samtalene.

Samtalene har pågått samtidig som Afghanistan forbereder seg på å avholde presidentvalg 5. april. Karzai kan ikke delta i valget siden han har sittet i to perioder, men både hans bror og flere av hans medarbeidere er blant kandidatene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag