*Nettavisen* Nyheter.

- Kattemann skjøt raketter mot politimenn

Drangedal (NTB) En 56-åring fra Drangedal i Telemark er tiltalt for trusler mot offentlig tjenestemann etter at han fikk forbud mot å holde katter.

20.01.12 09:01

Mattilsynet avlivet 206 katter under aksjonen mot huset i mai 2010, skriver Varden.

- Jeg har rett til å drepe dem som forgriper seg på kattene mine, på linje med rovdyr som angriper beitedyr, skal han ifølge tiltalen ha sagt til en inspektør i Mattilsynet.

56-åringen ble pågrepet etter en fire timer lang væpnet politiaksjon i april i fjor.

- Han er undersøkt og funnet strafferettslig tilregnelig, sier politiadvokat Svein Folkestad.

Mattilsynet og politiet var på boligen til 56-åringen for å sjekke at han overholdt et forbud mot å ha katter. Da gikk mannen berserk, skriver Varden. Ifølge tiltalen truet han med å tenne på sitt eget hus, skjøt fyrverkeri mot tjenestemennene og kastet det som i tiltalen kalles «illeluktende væske», mot dem. Ifølge mannen selv var væsken en blanding av bensin og katteurin.

56-åringen nekter straffskyld, både for brudd på dyrevernloven og trusler og forulemping av tjenestemennene, ifølge sin forsvarer.

Fra tidligere er 56-åringen tiltalt for dyremishandling mot over 200 katter. På det meste var det 213 katter i huset hans 208 ble avlivet av dyrevelferdsmessige årsaker. Etter dette ble 56-åringen ilagt forbud mot å ha katter eller andre husdyr.

Straffesaken mot mannen skal opp for Nedre Telemark tingrett 16. februar. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.