- Kennedy ba om UFO-innsyn like før attentatet

Foto: Scanpix/faksimile

- Det er grunnen til at CIA «avfeide ham», sier UFO-forsker om de nylig frigjorte dokumentene.

19.04.11 15:53

Den tidligere presidenten John F. Kennedy krevde innsyn i CIAs konfidensielle UFO-dokumenter bare noen dager før han ble drept.

Det kommer fram i et brev som Kennedy sendte til CIA-sjefen ti dager før attentatet i Dallas, skriver AOL News.

Det hemmeligstemplede Kennedy-notatet er ett av to brev som den tidligere presidenten sendte til henholdsvis CIA og NASA 12. november, 1963. Nå er dokumentene frigjort.

Se dokumentene her: JFK doc 2, JFK doc 3.

Det er forfatter og historielærer William Lester som fikk tilgang på dokumentene etter å ha bedt om innsyn i henhold til den amerikanske offentlighetsloven. Lester ba om innsyn i forbindelse med forarbeidet til boken «A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier».

Kennedys interesse for UFO-er vil trolig skape nye konspirasjonsteorier rundt dødsfallet til den populære presidenten.

I ett av brevene til CIA-direktøren ber Kennedy om å få tilgang på UFO-dokumenter. Kennedy bruker aldri ordet UFO i brevet, men omtaler det angivelig som «Uknowns» (ukjente).

- Samarbeid med Sovjetunionen
I det andre brevet, som ble sendt til den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA, uttrykte Kennedy et ønske om å opprette et samarbeid med tidligere Sovjetunionen innen utforskning av verdensrommet.

Forfatteren Lester har sin egen teori om hvorfor Kennedy var så interessert i UFO-er.

- En av hans bekymringer var at mange av disse UFO-ene ble observert over Sovjetunionen, og han var veldig bekymret for at sovjeterne skulle feiltolke dette som amerikansk aggresjon, og tro at det var vår teknologi, sier Lester til AOL News.

- Jeg tror dette er en av grunnene til at han ønsket å få tak i denne informasjonen og fjerne det fra NASAs jurisdiksjon, slik at han kunne si til sovjeterne: Dette er ikke oss, det er ikke vi som gjør det, vi utfordrer dere ikke, sier Lester.

«Det brente notatet»
Men konspirasjonsteoretikere hevder de to nye dokumentene tilføyer ny interesse til et annet omstridt dokument som har fått tilnavnet «Det brente notatet», som en UFO-forsker hevder å ha fått tilgang på i løpet av1990-tallet.

Notatet skal angivelig ha blitt sendt til UFO-forsker Timothy Cooper i 1999 fra en ukjent CIA-varsler. Men dette har aldri blitt formelt verifisert.

Ifølge Cooper hadde kilden jobbet for CIA i tidsperioden 1960 til 1974, og hadde reddet ut dokumentet fra en brann da byrået brente en rekke sensitive og konfidensielle dokumenter.

Dokumentet har en referanse til «Lancer», som var Secret Service (presidentens livvakter) sitt kodenavn på Kennedy.

På første side av dokumentet skriver direktøren for CIA følgende: «Som dere vet, så har Lancer forsøkt å innhente noen opplysninger om vår aktivitet, noe vi ikke kan tillate.»

«Vær snill og kom med deres synspunkter, ikke noe senere enn oktober. Deres aksjoner i denne saken er kritisk for videreføringen av gruppen,» skriver AOL News.

I det første brevet til CIA-direktøren henviser Kennedy til tidligere samtaler om temaet.

Se dokumentet her: JFK doc 4.

Den nåværende eieren av «Det brente notatet», som kjøpte det av Cooper i 2001, hevder dette tyder på at Kennedy ble «ryddet av veien» av CIA da han krevde innsyn i UFO-dokumenter.

UFO-forsker Robert Wood hevder han har foretatt en rekke undersøkelser som underbygger påstanden.

- Jeg har innleid rettsmedisinere som har undersøkt alderen på blekket og en rekke andre ting som man kan datere ved å bruke de samme teknikkene som brukes i en domstol, sier Wood til AOL News.

Wood hevder at CIA jobbet med UFO-saker i flere tiår uten å informere USAs presidenter.

- Det som er enestående er at folk ikke har innsett at dette prosjektet ble startet allerede i begynnelsen av 1942. Og for det andre så har ikke dette prosjektet vært under presidentens kontroll, og da presidenten var i ferd med å lekke det, så avfeide de ham, sier Wood og antyder at Kennedy ble drept på grunn av sin interesse for UFO-er.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag