*Nettavisen* Nyheter.

- Ki-moon er velkommen

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Jonas Gahr Støre beklager at det kritiske notatet om FNs generalsekretær har kommet på avveie.

23.08.09 20:24

Tidligere i uka ble det kjent Norges FN-ambassadør Mona Juul, i et hemmeligstemplet notat hjem til Utenriksdepartementet, kommer med sviende kritikk av FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

Les egen sak: Sviende norsk kritikk av FNs generalsekretær

Juul tegner et særdeles lite flatterende bilde av FNs toppsjef, og hevder at han «strever med å vise lederskap» og at han «har stadige raseriutbrudd». Etter at dette ble kjent, har det blitt spekulert i om notatet kunne føre til at generalsekretæren ville avlyse sitt planlagte besøk til Norge, og derfor kommer Støre nå på banen:

- Det har vært stilt spørsmål ved hans besøk til Norge. Jeg vil bare gjenta at generalsekretæren er velkommen til Norge på et tre dagers besøk neste søndag, som inkluderer Oslo og Svalbard. Det er et viktig besøk fordi vi får anledning til å diskutere mange aktuelle spørsmål, inklusive klimautfordringen og arbeidet opp mot København. Besøket på Svalbard legger rammen for det, sier Støre til Aftenposten.

Han påpeker at dette ikke er noen uttalelse fra Norges regjering.

- Jeg beklager som ansvarlig for utenriksdepartementet, at dette notatet kom på avveie. Det skal ikke skje, og det beklager utenriksdepartementet, sier Støre.

Støre ønsker ikke å svare på om han synes Ban Ki-moon gjør en god jobb.

Annonsebilag