*Nettavisen* Nyheter.

- Kidnappede jenter er blitt observert

Markering til støtte for de bortførte nigerianske jentene utenfor landets generalkonsulatet i New York. Foto: Gaia Squarci (Reuters)

Guvernør sier de har fått informasjon om bortførte jenter.

Myndighetene i Borno er blitt kontaktet av folk som sier de har sett de bortførte jentene i Nigeria, opplyser delstatsguvernør Kashim Shettima.

- Vi har fått meldinger om at de er blitt observert på enkelte steder. Det har vi viderebrakt til relevante militære myndigheter for at de skal dobbeltsjekke, verifisere og hente inn mer informasjon på de aktuelle stedene, sier Shettima til BBC.

Delstatsguvernøren legger til at han ikke tror jentene er blitt brakt over grensen til Tsjad eller Kamerun.

Det pågår nå en internasjonal innsats for å finne de 223 savnede jentene som ble kidnappet fra en skole i byen Chibok i delstaten Borno 14. april.

Storbritannia, USA og Frankrike har sendt ekspertteam og utstyr for å hjelpe den nigerianske hæren med leteaksjonen nordøst i landet. Også Kina og Israel har tilbudt seg å bistå i arbeidet.

Frankrikes president François Hollande har også tatt til orde for et toppmøte om sikkerhetssituasjonen i regionen, med spesiell vekt på islamistgruppen Boko Haram.

- Jeg har foreslått for Nigerias president Goodluck Jonathan å arrangere et møte med Nigerias naboland, sa Hollande søndag.

Han antydet at et slikt møte kan holdes allerede til helgen dersom landene er enige i forslaget. Nigeria, Tsjad, Kamerun, Niger og Benin er blant aktuelle deltakerland. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag