RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kidnappet døtrene til illojal medarbeider

Foto: HASSAN AMMAR (Afp)
Sist oppdatert:
Gaddafi skal ha kidnappet døtrene til sin nære medarbeider gjennom 40 år.

Den tidligere medarbeideren til Muammar al-Gaddafi, Noura al-Masmari, sluttet seg til demonstrantene etter at Gaddafi begynte å angripe sitt eget folk.

Noura al-Masmari kritiserte Gaddafi i et intervju med den arabiske TV-kanalen Al Jazeera onsdag for å ha hyret leiesoldater til å angripe sitt eget folk.

- Han (Gaddafi) vil fortsette. Det finnes ingen som er sterkere enn folket, men han vil ikke forlate Libya, og han vil ikke gå av, sa Masmari til Reuters.

Masmari har vært Gaddafis lojale medarbeider i 40 år.

- Kidnappet døtrene
Nå skal imidlertid regimet angivelig ha kidnappet døtrene til Masmari og tvunget dem til å fordømme farens uttalelser på den libyske statsstyrte TV-kanalen.

- To av døtrene til herr al-Masmari har nettopp blitt kidnappet av menn som jobber for Gaddafi, og er under tvang fraktet til TV-stasjonen for å fordømme farens uttalelser. De er fortsatt holdt fanget av Gaddafis menn, som viser at de ønsker represalier, sier advokaten til Noura al-Masmari til nyhetsbyrået AFP.

Samtidig meldes det om en rekke angrep i flere libyske byer torsdag. Tilhengere av Gaddafi skal ha gått løs på demonstranter i nærheten av havnebyen Mistra, og drept flere personer.

I tillegg har regimet skutt med luftvernkanon på en moské i Az-Zawiyah under et angrep på demonstranter.

Les også: - Disse hyres for å drepe
Les også: Slik kan Gaddafi bli tvunget til å gå

- Banker opp folk på flyplassen
Det kommer også meldinger om at politifolk banker opp mennesker som forsøker å ta seg inn på flyplassen i Tripoli.

Flere tusen mennesker har rømt fra Libya de siste dagene, og flere land har satt i gang omfattende evakueringsaksjoner for å få ut sine statsborgere.

Ifølge Utenriksdepartementet var det rundt 15 nordmenn som befant seg i Libya onsdag. Under halvparten av dem ønsker å forlate landet.

- Det var tre stykker som kom seg ut i går, så det er noen få igjen som vi forsøker å bistå. Vi ser da på ulike muligheter. Vi er i kontakt med tyske myndigheter for utreise med fly, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Kjetil Elsebutangen, til Nettavisen.

Ingen nordmenn skal ha blitt skadd under opptøyene.

Mistet kontrollen i flere byer
Gaddafi skal ha mistet kontrollen over store deler av landet, deriblant havnebyene Benghazi, Tobruk og Misrata. Øst i Libya skal sivilbefolkningen ha overtatt kontrollen og forsøker nå å organisere seg mot diktatoren som har styrt landet med jerngrep i over 40 år.

Gaddafi kjemper nå en blodig kamp for å holde overtaket i hovedstaden Tripoli, og skal ha hyret inn leiesoldater for å supplere hæren. Hensikten er å ta knekken på opprøret.

Leiesoldater skal ha blitt utplassert i mange byer, deriblant hovedstaden Tripoli.

NATOs generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen, sier torsdag at alliansen ikke vil blande seg inn i Libya-konflikten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere