*Nettavisen* Nyheter.

- Kim Jong-un kan være en «forræder»

Foto: KRT (Reuters)

I henhold til nordkoreansk lov kan Kim Jong-un i prinsippet sendes til en straffeleir.

14.05.12 22:08

Nye dokumenter i Tokyo avslører at morfaren til den nordkoreanske lederen jobbet for det japanske forsvaret, hvilket betyr at Kim Jong-un er en etterkommer av en «forræder».

Den japanske menneskerettsaktivisten, Ken Kato, sier morfaren lagde uniformer for den japanske hæren. I henhold til nordkoreansk lov er han juridisk sett en forræder.

Forræderblod i årene
I Nord-Korea tar det minst tre generasjonen å bli kvitt forræderblod i årene. Dette innebærer at etterkommere av forrædere også havner i den såkalte fiendeklassen, melder australske ABC News.

I 1972 vedtok Nord-Koreas første leder Kim il-Sung, som er Kim Jong-uns farfar, en lov som slo fast at: «Alle fiendeklasser, hvem enn det måtte være, så må deres avkom bli eliminert gjennom tre generasjoner.»

Det å ha slektninger som samarbeidet med Japan eller Sør-Korea er nok til å bli klassifisert som en statsfiende. Titusener av nordkoreanere har blitt sendt til straffekolonier som følge av «forbrytelsene» til sine foreldre og besteforeldre. Mange av dem har dødd i leirene.

- Klassifisert som fiendtlig klasse
- Jeg fant dokumentene i arkivet til det japanske forsvarsdepartementet, som avslører at Kim Jong-Uns morfar Ko Gyon-tek jobbet ved en tekstilfabrikk. Det som er oppsiktsvekkende ved dette, er at fabrikken Hirota styres av det japanske forsvarsdepartementet, med andre ord den japanske hæren, sier Ken Kato til australske ABC News.

- Samarbeid med Japan blir klassifisert som en fiendtlig klasse, som er den laveste klassen i Nord-Korea.

- I mange tilfeller blir de merket som forrædere og sendt til politiske fangeleirer hvor mange dør, sier Kato.

Giftet seg med Kim Jong-il
Men morfaren Ko Gyon-tek slapp imidlertid unna straffekolonien som følge av hans vakre datter, Ko Young-hee, som flyttet til Nord-Korea for å bli en danserinne.

- Hun ble en favoritt av Kim Jong-il, og ble senere hans elskerinne. Da Kims kone døde, så giftet de seg og fikk tre barn. Ett av barna er Kim Jong-un, sier Kato.

Den australske TV-kanalen har fått se dokumentene som angivelig beviser at morfaren var en forræder i henhold til Nord-Koreas strenge straffelov.

- Jeg vil at Kim Jong-un skal innse at han ikke er på toppen av Nord-Koreas klassesystem, men snarere tvert imot et medlem av den laveste klassen, nemlig fiendeklassen, sier Kato.

- Så han bør umiddelbart oppløse fangeleirene hvor den fiendtlige klassen blir holdt, og slippe fri sine kamerater.

Kim Jong-un, som er i slutten av 20-årene, overtok som Nord-Koreas diktator da faren Kim Jong-il døde i fjor høst.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.