*Nettavisen* Nyheter.

- Kirken fordømmer missene

Foto: Knut Falch/SCANPIX

- Kirken tar avstand fra missekåringen og fordømmer samtidig de tolv deltakerne, sier Frøken Norge-sjef Geir Hamnes. Sokneprest Einar Gelius trakk seg i dag som Frøken Norge-dommer.

13.01.06 15:29

(SIDE2): Soknepresten i Oslo trakk seg etter rådføring med biskopen i Oslo, Ole Christian Kvarme.

- Upassende
- Etter det som foreligger og av familiære grunner, har sokneprest Einar Gelius valgt å følge dette rådet og trukket seg som medlem av denne juryen, sier Ole Christian Kvarme til side2.

- Jeg gjorde det klart for ham at det er upassende for en prest å være med som dommer i en missekonkurranse. Det er en kroppsfiksering og enkelte elementer som ikke er forenlig med det en prest skal støtte opp under, sier Kvarme.

- Ingen kroppsfiksering
Men sjefen for den norske misseleiren, Geir Hamnes, sier til side2 at kroppsfikseringen er minimal i den norske missekåringen.

- Det er ingen kroppsfiksering. Det er en skjønnhets- og personlighetskonkurranse der jentene konkurrerer i tre antrekk - fritid og selskapsantrekk, for det er dette de konkurrerer i internasjonalt, sier Hamnes.

Han har forståelse for at biskopen i Oslo følte at han måtte ta affære etter alt oppstyret, men er kritisk til at biskopen går ut og fordømmer missekåringen.

- Biskopen fordømmer Frøken Norge-kåringen, og fordømmer samtidig de tolv finalistene i Frøken Norge, og kirken fordømmer de som skal se programmet lørdag kveld, sier Hamnes.

- Belastning for familien
Biskop Kvarme mener på sin side at mediestormen rundt Gelius' dommerverv i Frøken Norge-kåringen viser at biskopens oppfatning er allmenn.

- Men oppstyret har også vært en personlig og familiær belastning for Gelius, sier Kvarme.

Gelius høstet kritikker etter at det ble kjent at han skulle være dommer i jakten på Norges vakreste kvinne. Det vakte også oppsikt da han og missegeneralen Geir Hamnes i dag offentliggjorde planene om misseshow i Vålerenga kirke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.