RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Geir Fragell (Porsgrunns Dagblad)

- Kirurgen har misbrukt tillit

Sist oppdatert:
Porsgrunnsklinikken som plutselig har havnet i sentrum av en politietterforskning, har avsluttet samarbeidet med den varetektsfengslede kirurgen og beklager saken på det sterkeste.

- Dette er en dypt beklagelig sak, og vi gjør vårt ytterste for å ivareta berørte pasienter, bidra til sakens faktum, og hindre at slike tilfeller kan oppstå i framtiden. Våre pasienter skal vite at de blir behandlet med respekt og innenfor god legeetikk, sier daglig leder av Ibsen sykehus på Vallermyrene, Leif Næss, til Porsgrunns Dagblad.

PD skrev onsdag at legen er siktet for å ha tatt seksuelt motiverte bilder av en kvinnelig pasient, i forbindelse med forberedelser til en plastisk kirurgisk brystoperasjon. Bildene skal ha blitt lagret på legens private pc, ikke på klinikkens datasystem. Etter det PD erfarer, skal en serie hendelser ha ført til pågripelsen av legen i Oslo i forrige uke.

Sendte blomster og sms
Legen begynte samarbeidet med det private sykehuset i Porsgrunn i april, og allerede i juni fikk sykehusledelsen kjennskap til at noe helt utenom det vanlige skulle ha skjedd.

- Det kom fram at legen hadde sendt blomster hjem til flere av de unge kvinnelige pasientene. Dette var ikke en liten hyggelig oppmerksomhet, men store blomsteroppsatser i høy prisklasse, sier en godt informert kilde.

Legen skal også ha sendt sms-er til kvinnene, og det hele skal ha hatt preg av å ligge vesentlig utenfor vanlig legepraksis. Legen skal ha blitt innkalt på teppet av sykehusledelsen, og han skal ha gitt en slags plausibel forklaring som måtte undersøkes nærmere. Sykehuset mener den innleide kirurgen har opptrådt klart i strid med sykehusets vanlige rutiner. En av pasientene, en kvinne i 20-årene, skal ha ombestemt seg, og ville ikke foreta det planlagte kirurgiske inngrepet.

Hadde «fotoshoot»
Legen innkalte henne likevel til ny undersøkelse. Det er i forbindelse med denne undersøkelsen, i slutten av august, at legen skal ha bedt kvinnen kle av seg og fotografert henne som en ren «fotoshoot» inne på et fotorom på sykehuset.

- I forrige uke besluttet vi, med umiddelbar virkning, å avslutte innleie av en kirurg som har misbrukt våre pasienters tillit. Vi varslet relevante tilsynsmyndigheter om det vi ble informert om, uten opphold. Nå forholder vi oss til myndighetenes undersøkelser av saken, sier daglig leder Leif Næss til Porsgrunns Dagblad.

Politiadvokat Torunn Fossli Sæthre sier sykehuset har håndtert saken på en veldig profesjonell måte.

- Det er én fornærmet i saken, men vi utelukker ikke at det kan bli flere, sier Sæthre. Politiet har foretatt beslag hjemme hos legen i Oslo. Etterforskningsgruppa jobber på spreng med å sikre bevis og avhøre vitner.

- Politiet legger ned betydelige ressurser i denne saken. Siktede er varetektsfengslet i én uke, og det kan bli aktuelt å be om forlengelse av fengslingen, sier politiadvokaten.

Les flere saker hos Porsgrunns Dagblad her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere