*Nettavisen* Nyheter.

- Kjære Andreas Babette Birkenhoff

Foto: (NRK)

Kjendiser og vanlige folk samler seg om «fuck you»-oppfordring.

(SIDE2:) For to dager siden la programleder og bassist Thomas Seltzer ut følgende oppfordring på Twitter:

«Et lite fuck you alle kan være med på: Noe av det verste sykt selvopptatte mennesker vet er at noen misoppfatter eller feilstaver navnet deres. Morderen hevder at navnet hans vil huskes i generasjoner. Du har bare delvis rett, Anders Breinæs.»

En rekke personer omfavner nå tanken om å glemme navnet til mannen som står bak terrorhandlingene i Oslo sentrum og Utøya fredag 22.juli.

Spøken er fulgt opp og spredd av blant andre VG-TVs Facebook-reporter Hasse Hope, melder P3.

Spørsmålet mange stiller seg nå er «Hva var det han egentlig het?», blant annet for å markere motstand over gjerningsmannens ønske om å komme i historiebøkene.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Faksimile/Twitter)

Flere takker
«Takk til alle som forgifter hans navn, og hyllest til @thomasseltzer for idéen», skriver Hasse Hope. Han liker ideen om å feilstave navnet til gjerningsmannen, slik at vi ender opp med en drapsmann uten identitet, understreker han.

«Kjære Andreas Babette Birkenhoff: i dag printet jeg ut manifestet ditt på mykpapir og plasserte det ved siden av toalettet», heter det videre.

I kjølevannet av oppfordringen takker en rekke folk for ideen. Noen uttrykker også et takk for at det igjen er mulig å le litt i den tunge tiden.

- Takk til dere for å spre litt humor i disse møke tider! Det er så deilig å kunne trekke på smilebåndet igjen, skriver blant annet en person.

Både på Twitter og Facebook sprer det seg nå forslag til passende navn, og de fleste bruker bevisst forkortelsen ABB i sin omtale om gjerningsmannen.

Her er noen av forslagene til hvordan navnet hans kan glemmes/huskes/omtales:

Annbjørn Bullshit Bomleif

Anus Berteig Bolle

Alfonzo Bukkake Bælmer

Amadeus Bimbo Barbie

Amøbe Breiflabb Bremsespor

Arild Bole Brumm

Arnardo Bongo Bolesmink

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag