*Nettavisen* Nyheter.

- Kjære kunder, ha dere vekk!

Foto: Heidi Schei Lilleås (Heidi Schei Lilleås)

Asbjørn er så suksessfull som skomaker at han jager kundene hjem.

15.01.09 21:34

(iOslo.no) Oslos eneste skomakermester, Asbjørn Dagestad, har hengt opp en lapp på butikkdøra si i Homansbyen.

«FULLT! Vi drukner i arbeid. Inntil videre tar vi ikke imot reparasjoner. Butikken bugner av flotte varer og vi vil holde åpent.»

- Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg, for jeg har så enorm pågang med arbeid. Jeg vil ikke at folk skal komme innom med reparasjoner. Jeg har 300 par sko som ikke er reparert, sier Dagestad til iOslo.no.

Han er nå så lei av å tråle seg gjennom uendelige hauger med ødelagte sko hele døgnet at han ikke kan ta imot flere bestillinger på noen måneder.

Frykter total kollaps
- Jeg har bestillinger ut april. Den lappen skal henge der lenge, sier han.

Dagestad jobber alene på hverdagene, men lørdager har han to assistenter som holder på i butikken. I 20 år har han jobbet og jobbet, men nå forteller han at han kommer til å kollapse om han ikke jager kundene hjem.

- I alle disse årene har jeg ikke gjort noe så drastisk som å henge opp en sånn lapp. Jeg jobber så mye jeg klarer, humrer han i telefonen.

Ingen finanskrise for Dagestad
I disse tidene hvor arbeidsledigheten går opp, og mange butikker nærmest drar kunder inn, er det svært uvanlig å finne næringsdrivende som avviser kunder og dermed penger.

Samtidig som han ikke vil ha flere kunder nå, så er han også opptatt av at det han skal fikse ser bra ut før han skal fikse det.

- Det er viktig at folk kommer med ting som er fine, ikke kom med stygge og ekle sko. Jeg elsker å kaste ekle sko!

Har du en god historie på lager? Tips oss. Send SMS og MMS med kodeord «tips» til 1930. Send e-post til vaktsjef@nettavisen.no eller ring 21006010.

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.