RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Privat)

- Kjempet for å hjelpe ham i mange år

Sist oppdatert:
- Jeg har skjønt at han har slitt lenge, sier en bekjent av den siktede (37) i Sigrid-saken.

ÅLESUND/OSLO(Nettavisen): Bekjent av den drapssiktede 37-åringen forteller til Nettavisen om en innesluttet, men behjelpelig mann.

- Jeg har skjønt at han har slitt lenge. Det virker som om det går opp og ned med ham, sier kilden.

- Et sjokk
Tirsdag kveld bekreftet politiet at de har siktet, og varetektsfengslet, en 37-åring og en 64-åring for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).

Ifølge TV 2 kom siktelsen som et sjokk på familien til 37-åringen, som ønsker å være i fred.

Familien har vært kjent med at den siktede har vært inn og ut av psykiatrien, og har lenge ønsket å hjelpe ham. Til TV-kanalen sier moren at de i mange år har kjempet for å hjelpe sønnen.

«Muligens litt naiv»
En venn av 37- åringen sier at han aldri har sett den siden av den siktede som kan få ham til å begå voldshandlinger. Kameraten sier at i etterkant har han merket at den siktede er litt forstyrret, men fortsatt ikke i en slik grad.

En venn av 64-åringen som også er siktet i saken, beskriver ham som «muligens litt naiv».

- Tilregnelig
37-åringen ble i 2007 dømt for vold. Da slo han uprovosert ned en kvinne med en jernstang. Den gang kom det fram av rettsdokumenter at han hadde diagnosen dyssosial personlighetsforstyrrelse, emosjonell ustabil personlighetsforstyrrelse og panikklidelse.

Han ble innbrakt til psykiatrisk evaluering, hvor det ble slått fast at han hadde psykotiske episoder. Medisineringen av ham ble hindret av at han hadde pilleangst.

Han ble likevel dømt som strafferettslig tilregnelig på grunn det alvorlige forholdet, og ble dømt til to års fengsel for volden mot kvinnen.

- Har visst at han har slitt lenge
Bekjent av den siktede 37-åringen forteller om en innesluttet, men behjelpelig mann når Nettavisen møter den bekjente i Ålesund.

- Jeg har skjønt at han har slitt lenge. Det virker som om det går opp og ned med ham, sier kilden.

- Han var en stille rolig fyr, som ikke gjorde så mye ut av seg. Han var ganske inneslutta. Og det var heller aldri noe bråk med ham, sier den bekjente.

Den bekjente opplyser også at den siktede holdt seg mye alene med tanke på naboene.

- Hettegenser og skjegg var stilen hans, og bil var hans store hobby. Da jeg hadde problemer med bilen min, var han svært behjelpelig med å låne meg utstyr og sånn, sier kilden til Nettavisen.

- Politiet har vært her i flere uker
Mannen er registrert med bostedsadresse i Ålesund, men han har også bodd i Oslo.

En annen person som bor like i nærheten av den siktede kan fortelle at politiet har vært og sett etter siktede i flere uker.

- Vi trodde det var noen som jobbet her, for det var en bil som kom her nesten hver dag. Men når vi fant ut hva som hadde skjedd, og hvem som var siktet, forsto vi jo at det var politi.

Politibilen sto utenfor den siktedes leilighet onsdag ettermiddag, mens to politimenn arbeidet i leiligheten hans.

Facebook frøs kontoen
Mange i Norge er nå kjent med identiteten til de siktede, og siden sent tirsdag kveld har 37-åringens Facebook-vegg blitt bombardert med hatefulle ytringer.

Ifølge Facebook ble kontoen fryst på grunn av brudd på brukervilkårene.

- Brukeren har lagt ut ting på veggen som har blitt rapportert som upassende. Disse har blitt lagt ut i løpet av den siste tiden, men jeg kan ikke si eksakt når. I dette tilfellet har vi valgt å la hans venner se profilen, men den er nå usynlig for andre brukere, opplyser Linda Griffin i Facebook til Nettavisen.

Facebook er nå i kontakt med politiet om denne saken.

Pågripelsen


Mandag kveld rundt klokken 19 aksjonerte politiet på noe som skal ha vært et konkret tips i Sigrid-saken.

Aksjonen førte til at rundt klokken 21 fant politiet et lik i et skogholt bak et industribygg, like sør for Kolbotn i Oppegård kommune. Stedet ble nøye undersøkt av krimteknikere.

Tirsdag morgen ble etterforskningen overført fra Follo til Oslo politidistrikt. Samme kveld holdt politiet en pressekonferanse, hvor det ble bekreftet at personen var Sigrid.

- Vi bekrefter at det er Sigrid som er funnet drept. Hun ble funnet i natt, sa Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Hun opplyste videre at to personer er siktet på saken, en mann på 37 år, og en mann på 64 år. Mannen på 37 år er kjent for politiet fra tidligere, og dømt i en voldssak.

- Funnet av Sigrid er et gjennombrudd i forsvinningssaken, nå står vi overfor en drapssak, sa Rohde videre.

De to mennene er nå siktet for drap eller medvirkning til drap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere