RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjenner du henne igjen?

Foto: Elin Reitan (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Overrasket alle med intimkonsert under Oslo Fashion Week.

OSLO/(SIDE2): - Den er ganske ny, denne frisyren, altså. Jeg fikk lyst på noe nytt, slik som jenter får en gang i blant, så jeg sa til frisøren min «Gjør meg ny», sier Margaret Berger til Side2.

Det er under en eksklusiv sammenkomst i forkant av Nina Jarebrinks visning under OFW vi møter den blonde artisten, som mottar en varm applaus fra publikum etter å ha fremført låtene «In A Box» og «Forever Love».

- Det var utrolig gøy, det er ikke sånn det egentlig høres ut, for det var en veldig akustisk greie, men jeg følte at de traff noen i publikum og de smilte. Det var et veldig hyggelig publikum og det var koselig, forklarer Berger.

- Vi er godt forberedt
Mange husker den sangglade trønderen fra «Idol», hvor hun i 2004 kom på andreplass. Samme år ga hun ut plata «Chameleon», og hun vant samtidig Spellemannsprisen for årets beste musikkvideo dette året.

Berger ga ut et nytt album i 2006, og etter det har det vært relativt stille fra den trønderske sangfuglen, inntil nå.

- Den første singelen slippes 21. februar, og det er utrolig spennende. Det er faktisk ikke så skummelt, men bare koselig og spennende. Vi er godt forberedt og skal spille inn musikkvideo i morgen. Det er veldig mye ting som skjer, og det elsker jeg, sier 26–åringen og smiler.

- Kan grense til goth
For anledningen er hun kledd i plagg fra Nina Jarebrink, og hun innrømmer at hun gleder seg til å se den svenske designerens visning.

- Det meste jeg går med er fra Norge og Sverige. Jeg er veldig glad i Nina Jarebrink, og det er klær jeg har brukt i mange år. Kanskje vi også kan dra noen andre svenske designere over hit også, ler hun.

Den blide sangfuglen er vant til å skille seg litt ut i klesveien, og beskriver sin egen stil som både eklektisk og eksentrisk.

- Jeg går med ting som er knyttet opp mot synth-musikk og det kan grense til goth, men det går aldri over det. Og så blander jeg litt med vanlige klær, forteller hun før hun fortsetter og mingle med de andre gjestene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Fan fra dag én
Jarebrink er kjent for å designe sexy antrekk, ofte i mørke farger, men til tross for dette er fargeklatten Mariann Thomassen også se blant de mange kjendisene som har tatt turen til den intime sammenkomsten

- Nina leverer alltid. Det passer ikke så veldig bra at hun desginer mye i sort, men hun har litt andre ting også som ikke er sort og som jeg forelsker meg i ganske kjapt. Det går jo an å ha en del av antrekket i svart og resten i farger, men jeg går aldri i heltsort, forteller Thomassen til Side2.

- Jeg har kjent Nina siden 2002, og jeg har vært med på de første visningene og hjulpet med katalogene. Jeg har vært fan fra dag en. Man skal ikke like ting bare for at det er kult, man må se på hva som er bakgrunnsfilosofien til en designer og det gjorde jeg ganske tidlig med henne, fortsetter Surferosa-vokalisten.

Thomassen tror også hun vet hvorfor Jarebrink opplever så stor suksess som designer.

- Hun er kompromissløs, særegne og trofast. Hun har egne ideér og eget design og egen utvikling, sier hun kontant og forteller oss samtidig at hun selvfølgelig er kledt i Nina Jarebrinks kreasjoner denne kvelden.

- Det er Nina sin dag i dag, så det skulle bare mangle, legger hun til.

- Fine visninger
Foruten Thomassen var det også flere kjendiser som hadde tatt turen onsdag kveld.

Marte Krogh, Lise Karlsnes og Marian Saastad Ottesen var noen av dem man kunne observerer i glad konversasjon med de andre festdeltakerne, og sistnevnte la ikke skjul på at hun gledet seg til visning.

- Hun har alltid veldig fine visninger, sier Saastad Ottesen til Side2, og opplyser at hun har flere plagg fra den svenske designeren i garderoben.

Hun beskriver sin egen stil som avslappet, men glamorøs når det trengs, og det kommer godt fram i hvordan skuespilleren har kledt seg for anledningen.

- Jeg syne det er veldig mye bra norsk design, og jeg prøver å bruke klær fra de forskjellige designerne. Denne uken har jeg brukt en kjole fra Kjersti Vatle og en fra Nina Jarebrin. Jeg synes det er fint å fronte norsk design når man kan, forklarer den blonde skuespilleren før hun sammen med resten av festdeltakerne bli kjørt med buss ned til Oslo Kongressenter hvor Nina Jarebrink skal sin siste kolleksjon på catwalken.

SE BILDER FRA VISNINGEN HER:(Les intervju med designerne under bildekarusellen)

4087

- «Bling bling»
Det er liten tvil om at 80-tallet fortsatt henger fast i Nina Jarebrinks kreasjoner. Men man kan også ane at designeren har hentet inspirasjon fra et tidligere tiår, noe også Jarebrink selv bekrefter da Side2 snakker med henne rett etter visningen.

- Jeg er inspirert av det glamorøse 80-tallet, men med en flørt av de sen 70-tall. Og New York selvfølgelig, opplyser Jarbrink.

- Sterke, glamorøse kvinner
Til en fullsatt sal nærmest trampet de langbente modellene nedover catwalken, og det med massevis av både attitude og «bling bling».

Designerens accessoarutvalg består nemlig av store tykke gullkjeder, som kan henges både rundt halsen og midjen. Kombinerer man dette med korte, stramme snitt i velurmaterialer får man en svært så sexy kolleksjon og nok en gang hadde Jarebrink designet silhuetter som fremhever de kvinnelige formene.

- Egentlig kan klærne passe alle, men de er jo for de sterke, glamorøse kvinnene som våger å stikke seg ut, avslører designeren.

Hun innrømmer at hun synes det var en fantastisk stemning i rommet under visningen, og at hun rett og slett hadde det superkult. På første rad satt nemlig mange kjendiser, flere som har latt seg forføre av Jarebrinks design.

Hvorfor tror du det er så mange som liker kreasjonene dine?

- Fordi det er snygt, ler designerne før hun løper videre.

Side2 mener

Side2 mener Nina Jarebrink presenterte en svært sexy kolleksjon under OFW denne gangen. Plaggene har til tross for sin brukervennlige natur en liten wow-faktor, og slikt blir lagt merke til.

Kontraster skapes mellom de sarte velurmaterialene og de store gullsmykkene, og er med på å understreke at dette er en kolleksjon for sterke, glamorøse kvinner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere