RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjente oljelukt inne i kabinen

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
SAS-fly måtte snu etter få minutter.

Passasjerene opplevde en landing i Bodø tirsdag som en nødlanding. - Dette var ikke en nødlanding, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge, til Fremover.

Skummel opplevelse
Blant passasjerene i flyet som måtte gjøre vendereis etter en tur utover Vestfjorden, var Gunnar Utnes og kona Beate fra Narvik.

Hun forteller om en skummel opplevelse, etter at flyet - slik de forklarer det - ikke greide å vinne høyde, men satte ut over fjorden med bremseklaffene på vingene nede.

- Jeg mistenker at det var svikt i det hydrauliske systemet, sier Utnes som forteller at han kjente oljelukt inne i kabinen da flyet startet.

- Da sa jeg også at til Beate at vi skulle være glade om vi kom oss avgårde med dette flyet.

Problem med nesehjul
Kapteinen opplyste til passasjerene at de hadde problemer med å få inn nesehjulet, og derfor måtte de gjøre vendereis. Det bekrefter informasjonssjef i SAS Norge, Knut Morten Johansen. Han sier flyet måtte snu og lande i Bodø igjen fordi de hadde problemer med et nesehjul.

- Dette var ikke en nødlanding, men flyet landet på vanlig måte. Det var helt uproblematisk. Når ikke flyverne fikk felt inn hjulet etter avgang, snudde de og landet i Bodø. Flyet var ikke lange tiden i luften, sier Johansen.

To timer forsinket
Det var 54 passasjerer om bord i flyet. Alle er nå overført til flyet som går 12.40, og Johansen beklager at reisen blir to timer forsinket.

Han sier de har satt i gang servering, slik at passasjerene får noe å bite i mens de venter. En mekaniker skal se på problemet med nesehjulet.

- Vi håper forsinkelsen ikke får store konsekvenser for de om bord, sier han.

Les flere saker i Fremover

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere