- Kjolen bedre enn sangen

Vivian Sørmeland fikk dommer-kjeft, men kjolen falt i smak. Se vår dom over sang og antrekk og kast terning selv.

02.05.06 18:23

HTML EMBED

DEBATT: Hvem burde røket ut?

(Nydalen / SIDE2): - Kjolen var bedre enn sangen, bjeffet dommer Tor Milde til favoritten Vivian - som stilte med den høyeste splitten i Idols historie, ifølge programleder Solveig Kloppen.

Se alle dommerkommentarene lenger nede

De fem gjenværende Idolene hadde i kveld funnet frem finstasen og sang swing-klassikere med fullt storband i ryggen.

Kast terning her:

Klikk på bildet for å forstørre.

1. Wisnu Witono Adhi

22 år, Jakarta/Oslo
Dagens valg: «Swayn» basert på Michael Bublés versjon

HTML EMBED

«Du er i ferd med å bli en fullt utvikla artist»

Tor Milde

DOMMERNE: Hans Olav: - Det begynte veldig bra og var veldig fint. Du har egenart i stemmen, og du klarer å gjøre låta på din måte. Men når du kom til modulasjonen mista du tonen. Derfra og ut var det ikke bra ... Amund: - Dette var ufattelig gøy! Du har vært Idols store overraskelse, og har klart å overbevise oss hver gang. Du viser selvtillit og du eide scenen i kveld ... Tor: - Du er i ferd med å bli en fullt utvikla artist, og det er jeg kjempeglad for å se. Du låter bedre og bedre, og har full kontroll på låta. Dette var en fremdragende fremførelse av deg ... Tone-Lise: - Jeg syns det stikk motsatte av Hans Olav, jeg mener du tok deg opp utover i låta. Det er sånne som deg vi syns det er utrolig morsomt å følge i denne konkurransen, du har hatt en uvikling hele veien.

SIDE2 MENER: Fra å være favoritt til å gå ut til vinnerfavoritt har ikke påvirket den silkemyke stemmen til Wisnu noe særlig. Med hans stemme kunne han sunget på ethvert bedre hotell på 30-tallet. Sangen er muligens ikke den mest fengende, men det ble pent. Likevel noe ned fra sist gang, men det skulle egentlig bare mangle også.

Klikk på bildet for å forstørre.

Antrekket: Ulastelig antrukket i smoking med svart sløyfe som seg hør og bør. Ikke rart mange velger å gifte seg slik. Terningkast 5

Les mer:Ny, overraskende Idol-favoritt

Klikk på bildet for å forstørre.

2. Marita Johansen

17 år, fra Karlsøy i Troms
Dagens valg: «Fever» basert på Bette Midlers versjon

HTML EMBED

«Dette var din revansje»

Tone-Lise Skagefoss

DOMMERNE: Tone-Lise: - Jeg tror vi kan si at dette var din revansje. Det er deilig å se deg tilbake igjen. Du sang fint i dag, og har en mystisk fremtoning som kledde låta bra ... Hans Olav: - Veldig, veldig gøy å se ny side av deg. Du har sunget mange følelsesladde låter tidligere, men her viste du en tøff side ... Amund: - Du har slitt litt i de foregående programmene, og du står her med et nødskrik, men jeg er ufattelig glad for at du gjør det. Låta kler deg utrolig bra, og stemmen bærer også på de tøffe partiene. Veldig bra ... Tor: - Jeg sier meg enig i de før meg, det var en kjempeopplevelse å få høre deg. Alt var kult med denne oppvisningen.

SIDE2 MENER: En sang som skal ose sex og lidenskap var valget for Marita. Etter at hun overraskende unnslapp å ryke ut av Idol sist gang var det knyttet spenning til hennes opptreden. Pent ble det, men det ble så absolutt ikke sexy nok. Marita har en veldig fin stemme som passer sangen, men dette er en sang som må synges med innlevelse. MYE innlevelse. Det hjelper heller ikke på å bomme såpass mye.

Klikk på bildet for å forstørre.

Antrekket: Marita elsket sin egen kjole, men for oss ble det relativt posete. Kjolen er fin, men muligens passet den ikke helt perfekt. Terningkast 4

Klikk på bildet for å forstørre.

3. Aleksander Denstad With

18 år, fra Trondheim
Dagens valg: «Spiderman Theme» basert på Michael Bublés versjon

HTML EMBED

«Robbie Williams ville vært stolt av det Aleksander gjorde i dag»

Side2-juryen

DOMMERNE: Tor: - Du er jo den som helt klart gjør mest ut av alt, og du lykkes godt! Morsom å se på der du hopper og spretter rundt. Veldig gøy, og du har utvikla deg. Mulig at selve sangen led litt under alt showet ditt, men alt i alt en fin gjennomgang ... Amund: - De siste programmene har vi fått se en ny Aleksander, og du tar deg selv mye mindre høytidelig og leker mer. Du klarer deg kjempebra! ... Tone-Lise: - Helt klart en annen Aleksander enn den vi så på audition, du har fått trygghet og det er bra å se at du slipper deg løs og har det gøy på scenen ... Hans Olav: - Jeg syns jo for så vidt at det var litt for snilt for min smak. Men du synger dødsbra, det har du bestandig gjort, og du lager ordentlig show.

SIDE2 MENER: Edderkoppentemaet ble framført av en opplagt Aleksander. Som revet ut av en gangsterfilm dukket han opp på scenen. Det kunne muligens vært noe mer innlevelse noen ganger, men det ble sceneshow så det stod etter, Robbie Williams ville vært stolt av det Aleksander gjorde i dag. På 30-tallet hadde du vært stor stjerne med dette, Aleksander.

Klikk på bildet for å forstørre.

Antrekket: Hvite sko og hvit sløyfe er ikke helt greia, det er bom. Greit nok at det er første gangen du brukte det, men neste gang - gjør som Wisnu. Terningkast 3

Klikk på bildet for å forstørre.

4. Vivian Sørmeland

20 år, fra: Åfjord
Skal synge: «Big Spender», basert på Peggy Lees versjon

HTML EMBED

«Kjolen passer kanskje i en mørk nattklubb hvor det foregår mer enn bare lovlige ting ...»

Side2-juryen

DOMMERNE: Tone-Lise: - Du har jo hele veien sunget veldig bra, og det har vært vanskelig for deg å overgå deg selv. Jeg har hørt deg synge bedre enn i dag, men du var mye mer leken. Det var en annen side av Vivian enn vi pleier å se ... Hans Olav: - For meg så føles det som om du prøver å eksperimentere. Men det blir for mye show og for lite synging. Du kan bedre ... Amund: - Urettferdig av Hans Olav. Du kommer deg mot slutten av låta og drar på noe så ufattelig. Vanskelig å overgå det du har gjort før, men du prøver. Du gir alt du har hver eneste gang ... Tor: - Jeg heller nok mer mot Hans Olavs konklusjon – for det var ikke så bra. Ikke i nærheten av hva du kan. Låta kler deg ikke, og jeg tror ikke på deg når du synger. Dessverre var kjolen bedre enn sangen.

SIDE2 MENER: Aleksander og Vivian har sammen blitt bedre på scenen, og i dag eide Vivian scenen, men sang kanskje en sang som muligens ikke slår veldig godt an hos de yngste. Likevel sang hun godt, og vi skulle gjerne sett noen gjøre opp etter henne når det gjelder den avslutningen. Akkurat som sin kjæreste var hun idag et Idol og ikke bare en god karaokeartist - men det kunne vært sunget bedre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Antrekket: Vi er sterkt uenige med Tor Milde, dette var ingen pen kjole. Guttas oppmerksomhet er nok sikret, men det ble ikke utrolig pent. Kjolen passer kanskje i en mørk nattklubb hvor det foregår mer enn bare lovlige ting, men.... 3

Les mer:Frekk Vivian i kveld

Klikk på bildet for å forstørre.

5. Jonas Thomassen

17 år, fra: Rygge
Skal synge: «You'll Never Walk Alone», basert på Ray Charles' versjon

HTML EMBED

«Det virka som du kjeda deg»

Tone-Lise Skagefoss

DOMMERNE:Tor: - Det er ikke fordi jeg hater Liverpool at jeg ikke syns dette var veldig bra. Du går på et par bommer underveis i låte - dette er ikke Jonas slik vi er vant til det ... Tone-Lise: - Når du velger supportersanger, så får du mange stemmer av de som holder med laget ditt – og ingen av de som holder med andre lag. I dag mangler du ekte glede over å være her. Du synger helt greit, men har gjort det bedre. Det virka som du kjeda deg ... Hans-Olav: - Du som digger Liverpool bør synge dette med sjel og hjerte. Når du tok på skjerfet våkna du til liv. Du gjør det på din måte. Amund: - Jeg hadde enorme forventninger til deg, når låta starta ble jeg skuffa. Virka lite engasjert, helt på det jevne. Men det kom seg når du fikk på deg Liverpool-skjerfet. Har hørt deg bedre, men en ok opptreden.

SIDE2 MENER: Det ble dessverre ikke så bra som han tidligere har vært, og det manglet noe i dag. Det var merkelig lite innlevelse til å synge sitt lags sang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Antrekket: Fin smoking. Utrolig, vakkert skjerf (vi gjør oppmerksom på at det også er Liverpool-supportere i juryen ...)

Mer moro:

GOD TIL Å TIPPE?Spå sluttresultatet
LOOKALIKE:Send inn bilde
GRATIS:Flere timer video

Se bildene fra kveldens sending:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.