RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjøp Fjord!

Sist oppdatert:
Analysehuset Corporate Advice and Research (CAR) anbefaler kjøp av Fjord-aksjen
CAR tror Fjord-aksjen på seks måneders sikt kan stige fra dagens kurs på snaut 4 kroner til 5 kroner, og anbefaler kjøp.

Det viste til at Fjord i 2003 har vært gjennom et massivt og kostbart restruktureringsprogram som CAR mener selskapet vil komme styrket ut av. I tillegg har lakseprisen steget til det høyeste nivået siden midt i 2002.

- Eksportvolumet har over de samme ukene falt, noe som bekrefter enkel teori om tilbud og etterspørsel. Maktbalansen i prissettingen svinger med det over i produsentenes favør. Dette er en trend som kan ytterligere forsterke seg fremover, skriver CAR.

Analysehuset venter en omsetningsvekst i år på 3 prosent til 4,2 milliarder kroner, et driftsresultat på 255 millioner kroner og et resultat pr. aksje på 21 øre.

Det pekes imidlertid også på høy risiko. Selskapet har fått midlertidig utsettelse i forhold til lånebetingelser som er brutt, og prisdumpinganklager og andre restriksjoner fra EU nevnes også.

- Likevel, med gode muligheter for enda høyere laksepriser, kombinert med den finansielle og operasjonelle gearingen som ligger i selskapet, mener vi risk/reward bildet er meget attraktivt. Vi finner ytterligere støtte i det tekniske chartet, samt vår kontantstrømanalyse som indikerer verdier for 5,5 kroner per aksje, skrive CAR.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 5 kroner
Meglerhus: Corporate Advice and Research
Dato: 31. mars 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere