RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kjøp i Russland

Sist oppdatert:
I et ustabilt aksjemarked med fallende oljepriser anbefaler DnB NOR russiske og europeiske aksjer.
Av: Frode Buanes - NA24 Bergen

– Vi mener aksjemarkedene er attraktivt priset på dagens nivåer og anbefaler en overvekt i Europa og Russland, skriver DnB NOR Kapitalforvaltning i sin månedsrapport for september.

Av de europeiske aksjene trekkes svenske aksjer spesielt frem.

Børsuroen har altså definitivt ikke tatt motet og fremtidstroen fra børsanalytikerne i DnB.

August viste en sterk oppgang i de internasjonale aksjemarkedene og selskapet mener reduserte børssvingninger i august taler for en god utvikling i siste halvår av 2006.

– Ligg unna USA

Analytikerne i DnB mener tallene som er lagt frem for utviklingen i verdensøkonomien fortsatt er jevnt over gode, selv om man forventer en moderat svekkelse i den økonomiske veksten.

– Vi forventer at den amerikanske økonomien vil bremse sakte opp og at Europa, Japan og fremvoksende økonomier sakte vil komme etter, heter det i rapporten.

Med bakgrunn i dette anbefales en undervekt i amerikanske aksjer.

Venter hurtigere renteøkning

I rapporten vises det også til dilemmaet som sentralbanksjef Svein Gjedrem står overfor med kombinasjonen av en svært sterk norsk økonomi og meget lav kjerneinflasjon.

– Den siste tids nøkkeltall er likevel såpass sterke at man neppe har behov for å videreføre dagens lave renter og vi tror Norges Bank vil øke tempoet i renteøkningene utover høsten, skriver analytikerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere