RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klappjakt er noe man bedriver mot dyr, Siv

Sist oppdatert:
Aps Hadia Tajik tok i bruk rødblyanten på Siv Jensens blogg. Det ble mange streker.

Striden mellom Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet fortsetter med full styrke.

Nå har stortingsrepresentant Hadia Tajik (Ap) gått løs med rødblyanten, for å rette på et innlegg fra Frp-leder Siv Jensens blogg, der Jensen raser mot den siste ukes kritikk fra AUF-leder Eskil Pedersen.

- Da jeg leste bloggen til Siv Jensen var det slående mange faktafeil i den, og da tenkte jeg hvordan kan jeg på en ryddig måte påpeke hva som er galt ved det hun har skrevet, og jeg hentet intuitivt fram rødblyanten som jeg hadde på pulten, sier Tajik til Nettavisen.

- Hvem prøver å kneble hvem?
Siv Jensen skriver blant at AUF-lederen vil «tvinge politiske motstandere til taushet», og den setningen har Tajik satt en rød strek under.

- Hvor har du det fra? Ingen steder har Eskil sagt eller ment dette, skriver hun ved siden av.

Jensen viser til at det hele startet med at Pedersen uttalte til Dagsrevyen tirsdag, at Frp bidrar til å «skape hatske holdninger mot innvandrere». Også her har hun vært framme med den røde blyanten, og skrevet følgende:

- Ja. Og det har han også ment før 22. juli. Skal han slutte å mene dette nå? Hvem er det som prøver å kneble hvem her?, skriver Tajik.

- Pussig ordvalg, men deg om det
Hun avviser også påstanden fra Jensen om at Ap-politikere driver klappjakt på navngitte politiske motstandere.

- Du må gjerne mene at det er «klappjakt», Siv Jensen. De fleste andre ser at det er en politisk diskusjon, kommenterer Tajik.

Ap-politikeren påpeker også at man ikke driver med klappjakt på mennesker.

- Klappjakt er for øvrig noe man bedriver mot dyr. Pussig ordvalg, men deg om det, skriver hun.

- Dobbelt kommunikasjon!
Hun slår dessuten tilbake mot Jensens karakteristikk av Pedersens utspill, som hatsk.

- Oi oi oi. Så du kan kalle hans utspill «hatsk», men han kan ikke karakterisere utspill fra Frp-ere på samme måte? Dobbelt kommunikasjon!, skriver Tajik.

Jensen kaller også AUF-lederens utspill som skremmende.

- Man kan si mye om Eskil Pedersen, men spesielt skremmende er han ikke, står det videre, med rød farge.

- Veldig uryddig debattform
- Hva tenker du om at du fant så mange feil?

- Det er en veldig uryddig debattform. Det er en ærlig sak å være politisk uenig, og det et sunnhetstegn ved demokratiet vårt at vi kan møtes om ting vi er uenige om, men å påstå ting om hverandre som beviselig er galt, det er uryddig, sier Tajik til Nettavisen, og fortsetter:

- Man skal være veldig forsiktig med å tilskrive folk intensjoner eller motiver. Jeg mener at ved uenighet så må man gå på ballen, og ikke mannen eller kvinnen. Man må gå på innholdet, sier Ap-politikeren.

Tajik mener Jensen påstår ting om Eskil Pedersen som er beviselig feil, og at det er årsaken til at hun så behovet for å gå ut på denne måten.

- Hun må nesten selv forklare hvorfor hun skriver ting som logisk sett ikke henger sammen, sier hun.

- Forstår du at Frp reagerer så kraftig på Eskil Pedersens uttalelser?

- Nei, det er krevende å forstå. Jeg vile heller invitere Frp til å delta i diskusjonen om hvordan vi kan skape et bra debattklima i Norge, sier Tajik.

Jensen: - Skal si fra neste gang
Frp-leder Siv Jensen svarer sarkastisk tilbake på rettingen til Hadia Tajik:

- Hadia Tajik er i sin fulle rett til å bruke tiden på å være korrekturleser. Det skal jeg huske hvis jeg har behov for hjelp neste gang jeg skriver noe. For øvrig synes jeg det er mer interessant å diskutere politikk med Hadia Tajik, sier Jensen i en kommentar til Nettavisen.

Jensen angrep i Stortinget
Torsdag måtte Jensen beklage Per Sandbergs uttalelse i Stortinget, om at Arbeiderpartiet «spiller offer» etter 22. juli.

- I går så falt det en uheldig uttalelse i Stortinget, og det er en uttalelse som Fremskrittspartiet har beklaget både skriftlig og muntlig, sa hun fra talerstolen.

Deretter gikk Jensen til frontalangrep på Arbeiderpartiet.

- Utgangspunktet for gårsdagens spørretime var altså påstanden fra Eskil Pedersen om at det er sammenheng mellom 22. juli, norsk asyl- og innvandringspolitikk og Fremskrittsparti, og det er noe jeg tar avstand fra, sa Jensen og fortsette:

- Det er noe som Fremskrittspartiet ikke kan la stå uimotsagt, sa Frp-lederen bestemt.

Les også: Siv gikk til nytt angrep

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere