RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klarer ikke journalister å tenke nytt?

LEI SEG: Trine Grung sier hun er oppriktig lei seg etter at Dagbladet avbrøt et planlagt portrett-intervju med henne om hennes gründerliv. Hun ønsket rett og slett ikke flere spørsmål om fortiden - men ønsket et intervju som var mer fremtidsrettet.
LEI SEG: Trine Grung sier hun er oppriktig lei seg etter at Dagbladet avbrøt et planlagt portrett-intervju med henne om hennes gründerliv. Hun ønsket rett og slett ikke flere spørsmål om fortiden - men ønsket et intervju som var mer fremtidsrettet. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Dagbladet-intervju gikk i vasken.

« Jeg sitter nå i stuen og er oppriktig lei meg. Jeg er ikke laget for å være politisk korrekt og det endte i dag med at journalisten valgte å avbryte, å gå, før hun var ferdig. Hvorfor? Fordi jeg sa akkurat det jeg mente: at hun gjorde en dårlig jobb når hun stilte de samme spørsmålene som journalisten ifjor stilte. Hvorfor? Hun sa hun stilte spørsmål som leserne lurte på? Hva i alle dager mener hun med det? Er en brukerundersøkelse gjort med leserne av Dagbladet før hun kommer hjem til meg i Drammen»

Avbrøt intervjuet
Slik åpner Facebook-oppdateringen til Trine Grung etter at en Dagblad-journalist avbrøt og forlot intervjuet som skulle gjøres med konseptutvikleren og kommunikasjonsstrategen i Drammen.

Trine Grung mener journalisten ikke følte seg komfortabel med at hun selv stilte en rekke spørsmål, om blant annet hvorfor journalister hele tiden må rippe opp i ting fra fortiden, og ikke komme opp med noen nye tanker og ideer. 

- Jeg er ikke skapt for å bli stilt de samme forutsigbare spørsmålene igjen og igjen, og må vel egentlig sende litt omtanke til politikere og andre som lever med det samme hver eneste uke, skriver Grung i sin Facebook-oppdatering.

På bakgrunn av Grungs aktive rolle når det kom til hva det skulle spørres om,  valgte journalisten å avbryte hele intervjuet og gå.

- Vanskelig og ubehagelig
Hilde Schjerve, fungerende nyhetsredaktør i Dagbladet, bekrefter overfor Nettavisen at de avbrøt det planlagte intervjuet med Grung.

- Det stemmer at vi hadde en avtale om å gjøre et miniportrett på Trine Grung, og at teamet vårt til slutt bestemte seg for å avbryte det. Journalisten opplevde arbeidssituasjonen som vanskelig og ubehagelig, da det overhodet ikke var forståelse for at journalister skal og må stille spørsmål som intervjuobjektet ikke liker eller ikke vil svare på, sier Schjerve til Nettavisen.

Hun sier at premissene for intervjuet var diskutert på forhånd, men at det utviklet seg i en retning der Grung likevel ikke ville snakke om en rekke temaer.

- Det kunne ikke vårt team akseptere, derfor ble intervjuet avsluttet, sier Schjerve.

- De må evne å spørre om nye ting
- Jeg prøvde ikke å diktere journalisten på noen som helst måte, men prøvde å snu henne til å tenke nytt. På et tidspunkt må journalister evne å spørre om nye ting. Jeg har gjort mer i karrieren min enn å blogge om kjente personer, skriver Grung i en SMS til Nettavisen.

- Det er ikke å diktere noen. Det er å opplyse en altfor ung dame til jobben hun var satt til å gjøre.

Grung skriver at hun ikke gidder å svare på de samme tingene hver gang hun intervjues. Og at hun ikke er noen bråkebøtte.

- Jeg er veldig lei av å snakke om nesten ti år gamle saker. Med over 300 nye kunder via nettet på 10 måneder fortjener det mer fokus enn et blogginnelegg. Det er grenser for hvor lenge ting skal henge ved en. Jeg er ingen bråkebøtte på noen som helst måte, avslutter Grung.

Her kan du lese hele Facebook-oppdateringen:

Denne oppdateringen la Trine Grung ut på Facebook etter at det planlagte intervjuet gikk i vasken.

«Denne dagen hadde jeg gledet meg til. Endelig skulle en journalist skrive om grunderlivet mitt. Et fire siders miniportrett om gründervirksomhet, veivalg og personlig utvikling. Spennende, tenkte jeg, endelig fremoverrettet og kanskje en mulighet til å se fremover og ikke bakover. Vi har alle tråkket i salater, og jada, jeg kanskje flere enn folk flest, men betyr dette at det må være en del av his torien i hvert eneste intervju? Jeg som menneske og grunder har lært og velger å se fremover, kanskje på tide at verden går videre?

Jeg er ikke skapt for å bli stilt de samme forutsigbare spørsmålene igjen og igjen, og må vel egentlig sende litt omtanke til politikere og andre som lever med det samme hver eneste uke. Jeg klarer ikke være politisk korrekt, svare hyggelig på de samme tingene igjen og igjen. Jeg orker det ikke, rett og slett. Elin Tvedt-saken, domenesaken, at jeg valgte å blogge om skilsmissen.....hvorfor spør journalister de samme tingene som kollegaene spurte om, igjen og igjen? Klarer de ikke tenke nytt eller går det sport i å kopiere hverandre?

Jeg sitter nå i stuen og er oppriktig lei meg. Jeg er ikke laget for å være politisk korrekt og det endte i dag med at journalisten valgte å avbryte, å gå, før hun var ferdig. Hvorfor? Fordi jeg sa akkurat det jeg mente: at hun gjorde en dårlig jobb når hun stilte de samme spørsmålene som journalisten ifjor stilte. Hvorfor? Hun sa hun stilte spørsmål som leserne lurte på? Hva i alle dager mener hun med det? Er en brukerundersøkelse gjort med leserne av Dagbladet før hun kommer hjem til meg i Drammen? Går Dagbladets lesere og lurer på disse sakene ENDA? Jeg har svart på akkurat de sammen tingene ifjor, i forfjor og året før der, er det ikke da på tide å gå videre? I åtte år er disse sakene forsatt tema, når skal ballen legges død? Stakkars Northug.....fatale valg med promille inkludert kommer til å være med deg lenge.

Hvor mange ganger skal en si beklager? Hvor mange ganger skal en vise seg ydmyk, at en har tråkket i salaten og vet det, FØR mediene velger å gå videre? MÅ en være politisk korrekt? Svare de tingene som er "riktig" for at intervjuet skal få den rette vinkelen. Jeg er ikke skapt eller trent til å gjøre det, for meg blir det et spill og ikke ekte. Jeg klarer det ikke, rett og slett. Ærlig og ekte er mine viktigste verdier og jeg er ikke laget for å drive et spill for å tilfredsstille en journalist».

Flere har reagert på, og kommentert, Grungs Facebook-oppdatering.

« Har aldri vært i din situasjon, men tror jeg hadde gjort det samme. Ikke interessant med gammelt nytt. Stå på. Du er tøff. Ikke mange hadde gjort det samme».

« Bra Trine Grung - forstår godt at du blir skuffa, med all rett. Bra du setter grenser og sier ifra».


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere