RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klart for comeback

Pareto Securities tror oppgangen vil fortsette for Aker Solutions.

Kjell Inge Røkkes oljeservicekjempe Aker Solutions overrasket markedet med sterke tall denne uken. Pareto Securities er likte det de så, og er ute med en ny analyse på selskapet.

Meglerhusets analytikere skriver at de nå tror at det endelig er klart for et et solid comeback for selskapet.

- Etter å ha strevd seg gjennom 2009 med Aker ASA-transaksjonen og skremmede arbeidskapital-nivåer, ser vi nå et selskap som leverer på alle parameter, skriver Pareto.

- Som vi skrev i oktober 2009: «Langt der nede, venter alle på at Aker Solutions skal skuffe». Nå har selskapet levert to kvartaler på rad og vi tror det vil fortsette. Forventningene er lave, og dette er et selskap som burde greie å styrke EBITDA tosifret.

Paretos analytikere mener at tapet av Goliat-kontrakten kan være en skjult velsignelse.

- Vi var ikke altfor bekymret for tapet av Goliat, og kommentarer fra ledelsen har gjort oss enda mer trygge på at dette kan være positivt på lang sikt, heter det i notatet.

Pareto har et EBITDA-estimat på selskapet for inneværende år på 4.040 millioner kroner, mens estimatet for 2011 er på 4.600 millioner kroner.

Meglerhuset har en kjøpsanbefaling og et kursmål på 100 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere