RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Klær er makt

Sist oppdatert:
Motepolitiet har premiere i dag, og de lover mye humor og gode motetips som alle kan lære noe av.

Mandag svarte Motepolitiet på spørsmål fra leserne. Les svarene nederst i saken.

(SIDE2): Motepolitiet starter på TV Norge mandag. Programlederne som skal redde nordmenn ut av moteuføret er Margrethe Gilboe og Jan Thomas. Over 3.000 har søkt om å få motetips av Margrethe Gilboe og Jan Thomas i beste sendetid, og de er svært fornøyd med det høye antallet søkere.

Mye humor
- Det er utrolig hvor mange som er interessert i å drite ute familie, venner og kollegaer, sier Jan Thomas, til Side2.

Både han og Gilboe understreker at den norske utgaven av Motepolitiet ikke blir like spissformulert som den britiske utgaven.

- Vi har laget en programserie der folk kan lære noe, og som har mer humor enn den britiske utgaven. Likevel kommer det nok kommentarer som er svært direkte både fra meg og Margrethe.

Janteloven ødelegger
De to programlederne har jobbet med mote og stil i mange år, og har svært mye erfaring og kunnskap som de nå skal prøve å formidle videre til oss nordmenn.

- Vi skal hjelpe folk med å innse sitt potensial. Riktige klær og riktig stil gir økt selvtillit og sosial status. Samtidig skal vi prøve å endre noen av de inngrodde norske holdningene. I Norge er det sjelden noen som virkelig har en gjennomført stil. Janteloven rammer oss også på dette området, og helst skal det se ut som om man ikke bruker noe tid på utseendet i det hele tatt, sier Gilboe til Side2.

- Klær er makt, kommer det fra Jan Thomas.

- Celina er perfekt
Hvem er det som er trendsetterne i Norge da?

- Celina er et prakteksemplar på hvordan man skal se ut. Jeg har sett mange eksempler på at mye penger ikke resulterer i god stil, men Celina er utrolig. De gangene jeg har sett henne har hun alltid vært perfekt, sier Thomas.

- Bertine Zetlitz er også er veldig godt eksempel på en som skaper sin egen stil og som går foran som en trendsetter. Det samme gjør Mette-Marit. Hun har selvsagt en helt annen rolle, men hun utfyller den på en svært god måte, sier Gilboe.

- Man må tørre å skille seg ut
Mange går rundt i siste mote og føler seg svært trendy, men ifølge Gilboe stemmer ikke dette helt overens med virkeligheten.

- Det å være en trendsetter er ikke å gå i fjorårets mote, eller den nyeste jakka fra Gucci. Trendsetterne trekker inn nye stiler og gjør det på en måte som ingen andre. Men da må man tørre å skille seg ut, ikke følge en ferdig oppskrift.

- Vi skal prøve å få nordmenn til å tenke annerledes. Nordmenn regnes for å være noen av klodens vakreste mennesker, men det store problemet er at her i landet er det nesten politisk ukorrekt å være pen og velstelt, sier Thomas.

Hvor skal man begynne da?
- Klær som passer er et godt sted å begynne, ler Jan Thomas.

Både Thomas og Gilboe mener at det er helt enkle tips de skal formidle til seerne. De to mener for eksempel at alle kan lære å finne fine klær på H &M.

- De som er med i våre programmer forstår hvorfor de er med, de trenger helt klart en dytt i riktig retning når det gjelder mote. Vi gir dem tips som de kan ta med seg videre. Mote trenger ikke være så avansert, men man må være litt bevisst, sier Thomas.

Møt Motepolitiet
Begge er enige om at det har skjedd mye på motefronten her i Norge de siste årene, og håper at dette er en trend som vil fortsette.

- Bare det at Oslo har fått en egen moteuke er utrolig viktig. Her hjemme har vi lenge bare hatt de norske motebladene. Her er det gjerne de samme personene som presenterer det samme kjedelige tipsene år etter år. Vi trenger noe mer nyskapende, og motebransjen må bli tatt mer på alvor, sier Gilboe.

Margrethe Gilboe og Jan Thomas svarte mandag på lesernes spørsmål. Svarene finner du under.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere