*Nettavisen* Nyheter.

- Knallsommer i vente!

VARMERE: Prognosen strekker seg frem til juni og viser hvilke temperaturer vi kan vente. Det blå viser kaldere enn ventet og det oranse varmere enn ventet. Foto: Weather Services International

Dette kartet gir håp til alle i nord.

06.04.15 14:18

Årets sesongvarsel fra amerikanske Weather Services International og det europeiske værsenteret viser begge at lave temperaturer i Atlanterhavet vil gi en kjølig vår og sommer i Vest-Europa, skriver an.no.

Mens Portugal, Frankrike og Spania vil bli kaldere enn normalen, vil det i Øst-Europa bli varmt, skriver Nordlys.

Høye temperaturer

Det var VG som først omtalte analysene fra værsentrene. Avisen skrev at ifølge prognosene ville bli en dårlig sommer. Ja, det ser ikke ut til å bli en knallsommer i sør i landet, men i nord er prognosene langt bedre. For det varme området i Russland vil, ifølge varslene, strekke seg østover og bli liggende over Nord-Norge, Nord-Sverige og Finland. Og det kan bety at det blir høye sommertemperaturer i år.

De lave temperaturene i Atlanterhavet har allerede påvirket vinteren og våren, og i Storbritannia og England har det vært kaldere vintre enn vanlig.

Svekkelser i Golfstrømmen

Klimaforsker og havstrøm-ekspert Tore Furevik, direktør ved Bjerknessenteret for klimaforskning, forteller til VG at de har sett en svekkelse av Golfstrømmen – som passer med hva deres klimamodeller har beregnet.

I fjor fikk Nord-Norge flere sammenhengende uker med godt vær og høye temperaturer, ifølge prognosene kan dette gjenta seg neste sommer.

Regn og mildvær

For de neste dagene er det imdlertid lite som minner om godvær. Allerede søndag kveld er vil det komme inn et nedbør over Nord-Norge.

Det vil føre til mildvær og regn de neste dagene.

For Tromsø viser værkartet at det skal bli skyer og regn hele uken. Temperaturene vil ligge på rundt 4 grader.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.