- Knus dødskulten, eller vent på at den angriper oss

KNALLHARDT MOT IS: Statsminister David Cameron gikk knallhardt ut mot IS og for bombing under debatten i det britiske parlamentet onsdag.

KNALLHARDT MOT IS: Statsminister David Cameron gikk knallhardt ut mot IS og for bombing under debatten i det britiske parlamentet onsdag. Foto: Pa (Pa Photos)

Bomb dem eller bli bombet. Det er budskapet til statsminister David Cameron når han kjemper for grønt lys til bombing i Syria.

02.12.15 15:07

Med krigsmotstandere demonstrerende utenfor, startet det britiske parlamentet en debatt som er ventet å vare i ti timer. Først rundt midnatt er det ventet at det blir en avstemming.

- Knus denne dødskulten, eller vent på at de angriper oss, var statminister David Camerons sterke budskapet til politikerne i parlamentet.

Han ba parlamentet si ja til å bombe «hodet på slangen» som i dette tilfellet er IS sin «hovedstad» Rakka i Syria.

- Skal vi samarbeide med våre allierte for å svekke og ødelegge denne trusselen, skal vi førfølge disse terroristene inn i deres egne hjemtrakter der de planlegger å drepe britiske mennesker, eller skal vi lene oss tilbake og vente på at de angriper oss, sa Cameron.

Cameron mener at bombing av IS vil gjøre Storbritannia tryggere, og at motstanderne av bombing er «terrorist-sympatisører».

Den siste uttalelsen krever Labours leder Jeremy Corbyn at Cameron trekker tilbake. Han er motstander av bombing i Syria fordi man ikke vet hva bombingen vil føre til, eller hvor mange sivile som vil bli rammet.

Hele 157 MP-medlemmer har signalisert at de vil snakke under debatten.

Hvor mange stemmer Cameron får med seg er usikkert. Foreløpige signaler sier at minst 40 Labour-medlemmer vil stemme for bombing, til tross for at Labour-leder Corbyn altså er imot.

Dersom Parlamentet stemmer ja, kan britiske luftangrep starte innen få dager. Da Parlamentet godkjente angrep i Irak, begynte bombingen fire dager senere. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.