RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Knytter ti personer til terror i Norge

PST-sjef Janne Kristiansen
PST-sjef Janne Kristiansen Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
I WikiLeaks-dokumenter er det rundt ti navngitte personer, som oppholder seg i Norge, som kan knyttes til terroraktivitet.

Ifølge VG skal den norske terroristoversikten inneholde både norske og utenlandske navn.

Det var etter et møte hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST) 21. oktober i fjor, at det konfidensielle notatet ble ført i pennen av den amerikanske ambassaden i Oslo.

På møtet deltok ansatte i Justisdepartementet, Utenriksdepartementet og politiet.

Ifølge avisa sa norske myndigheter seg villige til å overlevere terroristlisten til amerikanske myndigheter. Grunnen til at det aldri ble noen avtale om utlevering av informasjon om både norske og utenlandske statsborgere, var at PST-sjef Janne Kristiansen satte foten ned, blant annet av personvernhensyn.

Leder av etterforskningsavdelingen i PST, Marie Sælør, var blant dem som deltok på møtet. Hun skal ifølge VG ha informert amerikanerne om at listen inneholdt rundt ti navn, et tall amerikanerne mente var lavt.

Det var meningen at norske myndigheter i bytte mot listen ville få tilgang til databasen Terrorist Screening Database, en global liste med navn på kjente og mistenkte terrorister. På den måten ville PST kunne sjekke asylsøkere og andre utlendinger i Norge opp mot registeret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere