RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kokain gir infarkt- symptomer

Leger ber unge være ærlige om kokainbruk fordi det kan gi symptomer på hjerteinfarkt og føre til feilbehandling.

(SIDE2): Unge personer som kommer på akuttavdelingen med symptomer på hjerteinfarkt må konfronteres med nylig kokainbruk, advarer the American Heart Association. For disse pasientene kan ærlighet være avgjørende– da noen behandlinger mot hjerteinfarkt kan være dødelig for personer som bruker kokain.

Symptomene
Leger må være klar over at symptomer på hjerteinfarkt blant yngre pasienter, som ikke har noen historie med risiko fro hjertesykdom, kan være forårsaket av kokainbruk, heter det i en ny retningslinje som ble lagt fram for leger mandag.

- Symptomene som personer får ved kokainbruk er veldig like hjerteinfarkt, påpeker doktor James McCord, som står bak advarselen som ble publisert på «the American Heart Association journal Circulation».

Narkotikaen kan føre til smerter i brystet, pustevansker, angst, hjertebank, svimmelhet, kvalme og svette – noe som også er symptomer på hjerteinfarkt.

- Å ikke vite hva du har med å gjøre, og gir feil behandling kan nærere føre til døden enn ha fordeler, sier professor James Reiffel ved «Columbia University Medical Center».

Kokainbruk kan forårsake hjerteinfarkt, men bare rundt en til seks prosent av pasienter med kokainrelaterte brystsmerter har faktisk hjerteinfarkt. Samtidig påpekes det at personer med smerter i brystet bør sjekke seg, skriver nyhetsbyrået AP.

Følg med på siste nytt innen helse her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere