RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kokain i Red Bull Cola

Foto: ROLF VENNENBERND (EPA)
Sist oppdatert:
Red Bull Cola forbys nå flere steder etter oppsiktsvekkende avsløring.

(SIDE2): I 2009 introduserte Red Bull GmbH en ny drikk som fikk navnet Red Bull Cola.

Få siste nytt fra Side2. no: Klikk her

Drikken ble frontet som 100 prosent naturlig, men en sjekk av mattilsynet i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen har likevel gjort et urovekkende funn i drikken, skriver Time Magazine.

De fant ut at drikken inneholder funnet 0,4 mikrogram kokain per liter, og Red Bull Cola de er nå innført forbud mot salg av drikken i Nordrhein-Westfalen og fem andre tyske delstater.

De 0,13 mikrogrammene med kokain man får i seg ved å drikke en boks med Red Bull Cola kan imidlertid ikke skade helsen, opplyser leder for tilsynet Bernhard Kuehnle.

- Ikke farlig
For at kokaininntaket skal bli helsefarlig må man innta hele 12.000 liter, men det er likevel nok til å skape bekymring.

Det tyske mattilsynet slipper en endelig rapport om sine funn onsdag denne uken.

Produsenten hevder at produktet er ufarlig og at det trygt kan selges. Deres forklaring er at de bruker ekstrakt fra blader fra kokaplanten i drikken, og at såkalt dekokainiserte kokablader brukes i en rekke matvarer verden over.

Den originale Red Bull-drikken ble nylig tillatt i Norge.

Energidrikken har vært omdiskutert, og i Sverige ble det spekulert i om den sto bak dødsfall. Dette ble aldri medisinsk bevist.

Årsaken til at Red Bull nå tillates, er at mengden koffein i drikken tidligere ble klassifisert som et legemiddel. Nå gjelder ikke denne bestemmelsen lenger.

- Det er kanskje ikke den mest ønskelige situasjonen, sa divisjonsdirektør Jan Alexander i Folkehelsa til NRK.no når Red Bull ble godkjent.

Les mer om det her: Red Bull til Norge

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere