RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kollen-publikummet skal ha skryt!

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
Svartebørshaier er jaget bort, og lite Kollen-fyll så langt. Politiet ser ingen grunn til å brøle.

Etter fem VM-dager, med gulljubel og folkevandring til Holmenkollen, skryter politiet av publikum.

- Publikum skal ha skryt for sin opptreden i Holmenkollen, sier politioverbetjent og leder for politiet under ski-VM, Dagfinn Vennevold, til Nettavisen.

Ifølge Vennevold har publikum oppført seg veldig bra, til tross for kaotiske tilstander på t-banen og dårlig VM-vær i helga.

- Fra politiets side har det gått veldig greit. Publikum er positive og vi ser ikke noe sjenerende beruselse eller andre ordensforstyrrelser som er til sjenanse for andre publikummere, sier han.

Så langt er ingen personer blitt bøtelagt for drikking eller bråk på offentlig sted under VM.

- Men er man til sjenanse for omgivelsene, så reagerer vi. Da blir man transportert bort fra arenaen, advarer han.

Les også: - Et brøl av en annen verden

- Det er jo beklagelig
Lørdag ble Oslo Sporveier tatt på senga da tusenvis av publikummere møtte opp tidlig for å komme seg opp til VM-arenaen. Resultatet ble timevis i kø, og flere rakk ikke engang fram til Marit Bjørgens gull-løp i Holmenkollen.

- Jeg forstår jo frustrasjonen fra folk som har kjøpt billett og ikke kom inn. Det er jo beklagelig at transporten ikke har fungert godt nok på grunn av været og kapasiteten, sier Vennevold, og legger gledelig til:

- Men nå kom jo ting på skinner igjen i går, så det var jo en gledens dag, sier han.

Les også: Køkaos på T-banen
Les også: Lover VM-pengene tilbake

- Frastjålet lommebøker
Før VM gikk politiet ut og advarte mot lommetyver under VM. Men så langt har det ikke vært mye av dette i Holmenkollen.

- Vi har vel registrert to forhold som er blitt meldt til politiet her oppe, som har skjedd på veien til Holmenkollen, enten i sentrum eller her oppe. Det ble oppdaget da de kom hit, at de har mistet eller har blitt frastjålet lommeboka, forteller Vennevold.

I Oslo sentrum, der det har vært samlet titusenvis av mennesker hver kveld under medaljeseremoniene, har det også vært noe lommetyveri, ifølge ham.

- Selger bak politiets rygg
Politiet har dessuten slått til mot flere svartebørsselgere utenfor VM-arenaen.

- Det har vært en del aktivitet, men svartebørsselgere er blitt bortvist fordi de er til hinder for publikum som strømmer til, sier Vennevold, før han fortsetter:

- Det er jo et forhold som er vanskelig å bevise, for i det øyeblikk man blir kontaktet av politiet så selger man billettene til utsalgsspris, og det er jo lovlig, sier han.

- Men politiet ble jo før helga kritisert for å bare stå og se på svartebørssalget?

- Jeg kjenner meg ikke akkurat igjen i det, men det er helt klart at det selges når en politimann snur ryggen til, sier Vennevold.

Les også: Nå sparkes VM i gang

- Publikum ikke så lett å lure
Han forteller at billetter dumpes i pris av selgere rett før rennstart, men at han har inntrykk av at folk flest likevel velger å kjøpe en ordinær billett ved inngangen.

- Det er helt klart at det er veldig mange billetter som selges til underpris. Dess nærmere arrangementet, så går jo prisen ned. Men salget er jo ikke stort. Publikum går heller og handler en lovlig billett ved inngangen enn å kjøpe en ulovlig billett hvor det er usikkert om du kommer inn. Norsk publikum er ikke så lett å lure sånn sett, mener politioverbetjenten.

Vennevold sier det så langt heller ikke er blitt registrert noe vold i Holmenkollen.

- Jeg må si på vegne av politiet at det er veldig hyggelig å være til stede når det er 27.000 publikummere i Holmenkollen, sier han, og legger følgende råd til for de neste VM-dagene:

- Jeg vil bare støtte arrangørene å si: vær tidlig ute!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere