*Nettavisen* Nyheter.

- Kom deg på kamp!

Klanens talsmann med en klar oppfordring til Vålerengas supportere.

28.08.09 13:43

Se intervju med Knutsen på VIF TV

Vålerengas resultater har ikke vært gode nok denne sesongen og publikumstallene har vært sviktende. I storkampen mot Lillestrøm kom det under 12.000 tilskuere på Ullevaal Stadion.

Nå oppfordrer Klanens talsmann Espen Knutsen alle til å støtte opp om Vålerenga.

- Det er skapt noen forventinger med hårete mål om at vi skal være best. Da blir folk frustrerte, sier Knutsen til VIF TV.

- Samtidig ser vi i Klanen at det går feil vei. Fordi det går dårlig slutter folk å gå på kamp. Det er en helt håpløs utvikling som vi skal stoppe. Vi vil måtte finne noen tiltak for å stoppe denne utviklinga.

Må mobilisere

Knutsen mener Vålerengas supportere nå må innse at det er nå laget trenger støtten som mest.

- Vi er til for å støtte Vålerenga. Klanens mål i livet er å få flest mulig syngende supportere på kamp. Det er ikke å sitte hjemme i stua eller på puben og klage. Det er greit at det er noen hundre som gjør det. Nå er det mange tusen, sier han.

- Nå må det mobiliseres. Martin Andresen er lederen på Vålerenga. Alle kan være enige om at det han har fått til ikke er bra nok. Men det blir ikke bedre av at alle hudfletter han. Kom dere på kamp, søtt laget, så kan man komme med mishagsytringer før og etter kampene. Men i to ganger 45 minutter er vårt mål i livet å stå og synge og støtte fotballaget vårt.

- Kom deg på kamp!

Klanen opplevde et stort oppsving i medlemstallene tidligere dette tiåret og Vålerenga opplevde økende publikumstall.

- Grunnen til at det har snudd er en sammensatt suppe. Det er mange grunner. En av grunnene er at det er mange tilbud i Oslo. Man blir også bortskjemte med gode resultater. Det er et rot med TV-kamper hvor Vålerenga blir mest skadelidende fordi vi er et populært TV-lag. Skalting og valting med TV-kampene gjør at det blir vanskelig å legge opp en plan for sesongen, forklarer han.

Samtidig synes ikke Knutsen dette holder som unnskyldning.

- Vi i Klanen og vi her i Oslo skal ikke klage over utenforliggende forhold. Det er for bønder. Å skylde på dommeren eller på TV2 for at det ikke er folk på Ullevaal er tull. Nå må vi komme oss på kamp. Nå er det viktigere enn noen gang. Vi skal ikke rykke ned og jeg tror vi gjør det bedre om vi er mange og støtter laget nå ut sesongen, oppfordrer han.

- Nå har vi vært i en kollektiv depresjon. Nå må vi brette opp ermene og stå sammen. Vi har en historie for å være entusiastiske når det går dårlig. Dette må vi hente fram igjen nå. Nå må Oslo-folk kjenne sin besøkelsestid og komme seg på kamp!

Se intervju med Knutsen på VIF TV

Klikk her for å kjøpe billetter til Molde-kampen

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: VIF Media

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag