*Nettavisen* Nyheter.

- Kom du?

Foto: (Thinkstock.com)

Dette er det du ikke bør si i senga.

16.01.12 18:05

(SIDE2): God kommunikasjon er viktig for å få sexlivet til å fungere.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Det viktigste i sexlivet er ikke nødvendigvis store størrelser, de nyeste sexleketøyene eller flest mulige sexstillinger. Det handler om kommunikasjon, både før, under og etter akten. Men det betyr ikke at du kan si hva som helst. Enkelte ting kan faktisk drepe stemningen og i stedet blir hele seansen bare pinlig, skriver extrabladet.dk.

«Hva sa du?»
Mange tenner på å fortelle hva man ønsker å gjøre med partneren ved å hviske dem i øret. Men hvis man ikke får meg seg hva som blir sagt, kan stadig gjentakelser med «Hva sa du?» fort ødelegge stemningen.

«Sånn gjorde eksen min»
Det er helt i orden å be sin kjæreste om å gjøre et eller annet med deg, men bruk for all del ingen referanser eller navn når du skal forklare. Vær spesifikk i instruksjoner og vis partneren hva du vil han eller hun skal gjøre istedet for å satse på ord.

«Nei, nei, ikke gjør det sånn!»
I likhet med det forrige punktet så er det best å vise partneren hva du mener. Vær positiv og fokuser på det som fungerer i senga. Bruk hender og kropp og lyder som guide.

«Kom du?»
Er du nødt til å spørre er svaret nesten gitt på forhånd...

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

«Dypere»
Denne går til dere kvinner. I stedet for å si «dypere» så setter gutta mer pris på ord som «hardere», «fortere» og «mer», skriver den danske avisen.

«Har du tisset på deg?»
Gutter, det skulle ikke være vanskelig å forstå at man ikke skal spørre om dette. Dama har mest sannsynlig nettopp fått en sprutorgasme - enkelt og greit.

«Det har aldri skjedd før»
Om du er en mann med sviktende ereksjon, eller en kvinne som ikke har fått orgasme, så må du for all del ikke få partneren til å tro at det er han eller hun som er problemet. Her er det viktig å ordlegge seg korrekt, eller så kan det bli store misforståelser og sure miner.

«Det er det samme for meg»
Dette er nok en vanlig respons til spørsmålet «Hva har du lyst til?», men samtidig er det også et meget dårlig svar. Si din mening og få et bedre sexliv. Fortell hva du tenker og ikke minst gjør det du tenker.

«Hva heter den sangen?»
Det kan være hyggelig med litt stemningsfull musikk til elskovsakten. Men musikkanlegget bør ikke stå på full guffe slik at noen begynner å lytte og synge med.

Sangen kan også begynne å dominere så mye at den ene spør den andre om hvilken artist og sang dette er. Det er naturlig å miste konsentrasjonen nå og da, men det er ingen grunn for at musikkspørsmål skal ødelegge stemningen.

«Er den inne?»
Det skal egentlig ikke være nødvendig å si det, men dette er spørsmålet du for all del MÅ unngå. Dette gjelder både for kvinner og for menn.

Hvis en mann spør vil ikke kvinnen akkurat føle seg så «stram» og lekker etterpå. Blir en mann spurt om dette kan han miste ereksjonen og ha problemer med å fortsette. «Just, don't say it!»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.