- Kom for å drepe eks-samboeren

Foto: Rune Johansen (BA)

Vil tiltale 48-åring for forsettlig drap og overlagt drapsforsøk.

Først forsøkte han å drepe ekssamboeren. Men Kay Ivar Sommerschild (25) kom imellom og ble i stedet drept, skriver BA.

Det mener politiet, som nå ber statsadvokaten i Hordaland ta ut tiltale for overlagt drapsforsøk og for forsettlig drap.

En 48 år gammel tidligere drosjeeier har vært siktet og varetektsfengslet i saken siden han ble pågrepet i fjor høst. Han har hele tiden nektet straffskyld, og hevder at skuddet gikk av ved et uhell.

- Saken er ferdig etterforsket, og vi har sendt vår innstilling til statsadvokaten, bekrefter politiadvokat Eli Valheim overfor BA.

Sommerschild ble skutt i en leilighet i Lyderhornslien i oktober i fjor. Han var tilkommende svigersønn til drosjeeierens ekssamboer.

Besøksforbud
Kvinnen hadde brutt ut av det turbulente forholdet, og 48-åringen var ilagt besøksforbud.

Tidligere på kvelden drapsnatten skal mannen ifølge politiet ha truet kvinnens søster til å røpe ekssamboerens nye adresse.

Han hadde med seg en pistol som han hadde kjøpt på det illegale markedet en stund forut.

Selv har 48-åringen forklart at han bare ville ha en prat med eksen, men politiet mener nå at han hadde til hensikt å drepe henne med overlegg.

Over sommerferien vil Riksadvokaten ha en endelig tiltale klar.

Dersom innstillingen går igjennom risikerer 48-åringen opp mot lovens strengeste straff på 21 års fengsel dersom han blir funnet skyldig i både forsettlig drap og overlagt drapsforsøk.

48-åringens forsvarer, advokat Eirik Nåmdal, svarte ikke på BAs henvendelse i går.

Drosjeeieren hevder at han var i et basketak med avdøde og at han ble slått i hodet med en hammer av andre i familien mens han lå nede.

- Han er dypt ulykkelig over utfallet, men han visste ikke hvem som angrep ham. Han hadde ikke noe motiv for å drepe vedkommende, har forsvareren tidligere uttalt i forbindelse med et fengslingsmøte.

Flere nyheter fra Bergensavisen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.