- Kommer til å droppe siktelsen

Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar

Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar Foto: Allan TANNENBAUM (Afp)

En etterforsker sier saken mot Dominique Strauss-Kahn «definitivt» er over.

05.07.11 12:49

Til New York Post sier kilden at saken ikke lenger er aktuell, fordi kvinnen som først anklaget ham for voldtekt nå har innrømmet at hun løy.

- Vi får aldri vite
- Hennes kredibilitet er på bunnen og saken er ikke lenger holdbar, sier kilden. Han hevder påtalemyndigheten har bestemt seg for å droppe anklagene, muligens før det neste rettsmøtet om to uker.

- Hun er ikke troverdig og det er synd, for vi får kanskje aldri vite hva som skjedde på det hotellrommet. Brukte Strauss-Kahn makt? Ble det begått et lovbrudd? Det tror jeg aldri vi får vite, sier den anonyme kilden, som skal ha svært god kjennskap til etterforskningen.

Fredag gikk aktoratet og dommeren med på å løslate den tidligere IMF-sjefen fra husarresten. Det ble klart at kvinnen innrømmet å ha løyet under ed. Mye tyder også på at hun skal ha solgt sex i samme håndvending som hun har rengjort rommene til luksushotellets rike mannlig gjester.
Les mer: Nå kan Strauss-Kahn glise igjen

- Kommer til å anmelde
Siktelsen ble imidlertid oppretthold Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) Strauss-Kahn er tiltalt for syv punkter for blant annet seksuelt overfall og voldtektsforsøk mot en stuepike på et luksushotell i Manhattan i mai måned.

Advokatene tror nå at klienten vil fullstendig renvasket.

Mandag hevdet også en annen kvinne å ha bli voldatt av den mektige franskmannen. Franske Tristane Banon varslet at hun ville anmelde ham etter et angivelig voldtektsforsøk mot henne under et intervju i 2002.
Les mer: Hun anmelder Strauss-Kahn for voldtektsforsøk

Strauss-Kahns advokater har gått ut og sagt at de vil slå til med kriminelle anklager mot henne.

Nettavisen følger saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.