RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kommer til å savne den kalde skuldra

Jimmy Tøllefsen og Rolf Tøllefsen i «Da damene dro»
Jimmy Tøllefsen og Rolf Tøllefsen i «Da damene dro» (TV 2)
Gutta i «Da damene dro» har kreative løsninger på savnet av «kjerringa».

(SIDE2:) Selv før programmet har startet har «Da damene dro» vært en av de store snakkisene den siste tiden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I dette rimelig unike sosiale eksperimentet, har TV2 tømt lille Husøy i Senja for kvinner i ti dager, for å se hvordan mennene klarte seg selv med hus, barn og alt som hører med.

Ensomt i senga?
En av de åpenbare konsekvensene av å sende hele den kvinnelige delen av befolkningen på ferie til Syden, er at den mannlige delen nå må sove alene. Men det er ikke kos og varme de kommer til å savne mest, skal vi tro denne tøysete gjengen.

De er ikke spesielt bekymret for at damene deres skal falle for Sydens fristelser mens de er borte.

- De vil jo knapt nok ha mannfolk hjemme, så det spørs nå om de er noe mer interessert nede på Malta, mener en av de etterlatte mannfolkene.

Vet råd
- Det er jo det vi kommer til å savne, det å bli avvist, skoggerler Jimmy Tøllefsen.

- Vi kommer til å savne den kalde skuldra vi får når vi kommer smygende om natta, ler han. Men Rolf Bjørnar Tøllefsen vet råd.

- Det er jo bare å hente seg et frosset lammelår å legge i senga, så får man følelsen av at de er der, tøyser han.

Se gutta diskutere her
(artikkelen fortsetter nedenfor)

Det var en lang og omstendelig prosess innbyggerne på Husøy i Senja måtte gjennom før det ble klart at det var de som skulle være med i den nye dokusåpen til TV 2. Kanalen var på jakt etter et lite samfunn i Nord-Norge som både hadde skole, industri, butikk og alle de andre tingene små samfunn ofte har.

Og innbyggerne fikk ikke vite hva programmet skulle gå ut på før det var klart at det var de som hadde vunnet finaleheated på bekostning av Gryllefjord, en annen liten bygd på Senja. Og de som fikk vite det først, det var damene.

Folkemøte
TV 2 innkalte alle damene til folkemøte på huset, der vi fikk vite at vi alle sammen skulle på ti dagers ferie til Malta, forteller Elisabeth Martinsen, kona til Rolf Bjørnar.

- Det var ikke særlig mange som protesterte på det for å si det sånn, ferie uten ungene og mannfolka! Så stort sett hele øya meldte seg på, og de få familiene som ikke hadde lyst eller anledning dro på hytta i mellomtida, forklarer hun.

Dermed var den kun mannfolk og barn og unge under 18 år som var igjen på den lille øya, i tillegg til de aller eldste beboerne. En av dem som tross høy alder aldri tvilte på om hun skulle være med, var 70 år gamle Gerd Tøllefsen. Hun har vært gift med mannen Hallvard i 50 år, og de var en av de første familiene som flyttet til øya.

- Det var klart vi måtte være med, 10 dager på vift på Malta, ler hun.

Måtte drive skolen
Verken Hallvar eller Rolf Bjørnar var redde for å ta i et tak etter at de ble alene, selv om det bød på nye utfordringer for dem begge.

- De handlet jo ikke bare om å passe unger og å vaske huset. Vi måtte jo ta over alle funksjonene damene tidligere fylte, vi måtte drive både barnehage og skole som har vært veldig kvinnedominerte yrker, pluss butikken og alle sånne ting, forklarer Rolf Bjørnar.

- Det første vi gjorde var å kalle inn til barnehage møte for å lage en plan for hvordan vi skulle få dette til å gå rundt, forteller han.

Og hvordan det gikk, kan du se på TV 2 der «Da damene dro» har premiere i kveld, tirsdag, klokken 20.00

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere