RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kommer til å tjene veldig mye penger fremover

Sist oppdatert:
Alfred Ydstebø i Acta er trolig den tøffeste toppsjefen på Oslo Børs når det gjelder å kjøpe aksjer i eget selskap. - Vi kommer til å tjene veldig mye penger fremover, sier han
Det er mange toppsjefer i børsselskaper som har aksjer i eget selskap, men ofte er dette aksjer som er tildelt som avlønning. Egne kjøp i markedet er sjelden av en størrelse som monner.

Men i Acta Holding har de to toppsjefene Alfred Ydstebø og Fred Ingebrigtsen i dag gjennom et felles selskap kjøpt 10 millioner Acta-aksjer for 37,8 millioner fra ABG Sundal Collier.

Halve beløpet er finansiert med salg av aksjer i ABG Sundal Collier, men likevel legges det altså nærmere 20 millioner nye kroner i potten. Acta ble fisjonert fra ABG Sundal Collier i 2000, etter et relativt kort ekteskap.

Totalt eier det to Acta-toppene nå drøyt 70 millioner aksjer, til en verdi av nesten 280 millioner kroner i selskapet, som har som hovedvirksomhet å tilby rådgivning innen spare- og investeringsløsninger.

- Vi er ikke helt vanlige ansatte, sier Ydstebø til iMarkedet. Han peker på at de har vært store eiere helt siden starten. Han understreker at kjøpene er reelle transaksjoner og ikke kommer som følge av tidligere avtaler.

Men de har også kjøpt aksjer for millionbeløp i flere runder de siste par årene, mens kursen har tidoblet seg fra rundt 30 øre for halvannet år siden.

Ydstebø er klar over at kjøpene er uvanlig store og blir lagt merke til.

- Vi er klar over ansvaret. Vi vet at vi sender et kraftig signal til småinvestorer. Vi tror dette kan bli god butikk både for oss og for andre som går inn på disse kursene. Men de må være langsiktige, sier Ydstebø til iMarkedet.

Han sier at det med etterpåklokskap selvsagt ville vært lønnsomt å kjøpe mer på lavere kurser i fjor, men peker også på selskapet har kommet videre siden da. - Acta har siden i fjor utviklet seg veldig bra, sier han

- Vi kommer til å tjene veldig mye penger fremover, sier Ydstebø, og legger til:

- Det blir stort utbytte neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere