*Nettavisen* Nyheter.

- Kommunen har bæsjet på meg

Foto: Bjørn Johannessen (Telemarksavisa)

Alexander With (5) fikk vann og avføring over seg da han satt på do hjemme hos bestemor.

12.06.12 16:10

Lille Alexander hadde overnattet hjemme hos bestemor Bente Jørgensen i Langesund da hendelsen skjedde.

Alexander satt på do da han hørte noen høye lyder fra rørene. Han skjønte ikke hva det var. I neste øyeblikk sprøytet det opp store menger vann og avføring fra toalettskåla.

Vulkan
Alexander viser hvor det skjedde inne på badet. Han ble først veldig skremt. Femåringen turde ikke gå på do før seinere på kvelden.

- Det kom en vulkan opp av do, sier han til Telemarksavisa.

Han skulle egentlig i barnehagen den dagen. Men i stedet måtte han bli hjemme og tok en skikkelig dusj. Gutten hadde fått vann og avføring oppover halsen og store deler av overkroppen.

Bestemoren fikk han i dusjen og skrubbet han rein.

Bæsjet på meg
Alexander visste ikke hva som hadde skjedd, men han syntes det var en skremmende opplevelse.

Da han ble fortalt seinere at det var noen i kommunen som hadde renset rørene, utbrøt han:

- Kommunen har bæsjet på meg.

Forferdelig lukt
Bestemoren hadde også hørt de høye lydene. Hun kom løpende inn på badet.

- Jeg skjønte det var noe som hadde skjedd. Da jeg kom inn på badet var det bæsj overalt, og en forferdelig lukt, sier hun.

Hun kastet alt som var på badet. Det lå noen nye klær framme, siden dette var på morgenen torsdag, og de skulle kle på seg for å gå ut.

Alle klærne som Alexander hadde på seg ble kastet i en søppelsekk. Han hadde på seg en Messi-drakt, som faren hans hadde kjøpt til ham i Barcelona. Den var også blitt ødelagt, og gikk rett i søpla.

Dodraugen kom
- Vi kalte det for dodraugen som var kommet, smiler hun.

Alexander har vært veldig uheldig siden han var på do akkurat da ledningsnettet i gata i Parnemannsgate i Langesund ble spylt. Det er et forholdsvis gammelt ledningsnett. Men rørene inn til Jørgensen ble skiftet i fjor og var helt nye.

- De som jobbet i kommunen sa vi måtte føre opp liste over hva som var ødelagt, og bestille nedvasking. Men det var bare å få vasket alt med en gang, så det ikke størknet, sier Bente Jørgensen.

Moren mener kommunen burde ha spandert en Barcelona-tur for hele familien for tort og svie. Da kan de også få kjøpt en ny Messi-drakt til Alexander.

Leder for den kommunale rehabilitering av avløpsnettet i Langesund, Bjørn Salvesen, kan bare beklage at Alexander With fikk kloakk opp i rumpa. - Proppen satt slik at vi måtte spyle med høyt trykk, sier Salvesen.

- Jeg fikk melding om at det var kommet kloakk inn på doen der Alexander satt. Jeg har snakket med huseier og forklart at det var en propp i ledningen og at vi måtte spyle nedover bakken, noe vi vanligvis ikke gjør, sier Salvesen.

Les flere saker fra Telemarksavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.