RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Bildet fra 23. juni 2011 viser Paula Broadwell (nr. 2 fra venstre) gi davarænde general David Petraeus et intenst blikk under Senatets høring av hans nominasjon som ny CIA-sjef. Petraeus kone Holly er nmr 3. fra venstre.
Bildet fra 23. juni 2011 viser Paula Broadwell (nr. 2 fra venstre) gi davarænde general David Petraeus et intenst blikk under Senatets høring av hans nominasjon som ny CIA-sjef. Petraeus kone Holly er nmr 3. fra venstre. Foto: MANDEL NGAN

- Kona er skuffet og rasende

Sist oppdatert:
– Å si at hans kone er skuffet og rasende ville være en kolossal underdrivelse på dette tidspunktet, forteller en venn av generalen.

Den avgåtte CIA-direktøren David Petraeus beklager dypt utroskapsaffæren som la hans karriere i grus, sier en nær medarbeider som har snakket med ham i helgen.

– Han beklager på så mange felt at jeg tror ingen kan forestille seg hvordan dette har berørt hans familie, ham selv og i noen grad nasjonen, sier hans venn og tidligere talsmann Steve Boylan.

Boylan snakket med Petraeus i helgen. Han sier at hans tidligere sjef og hans familie er knust.

– Å si at hans kone er skuffet og rasende ville være en kolossal underdrivelse på dette tidspunktet, sier Boylan.

Han hevder at affæren mellom Petraeus og Paula Broadwell, som har skrevet en biografi om ham, begynte to måneder etter at han ble CIA-direktør i september i fjor, og tok slutt for fire måneder siden.

Petraeus har selv sagt at forholdet med Broadwell ble avsluttet, av henne, før han ble sjef for CIA.

General David Petraeus hilser på sin forfatter og elskerinne, Paula Broadwell, som fulgte ham tett da han ledet bakkestyrkene i Afghanistan.

Skandalen vokser
I Washington vokser skandalen med nye avsløringer i en jevn strøm, og politikerne i Kongressen har begynt å spørre hvorfor de og president Barack Obama ikke ble informert før to dager etter valget enda FBI visste om saken i flere måneder.

Mandag gjennomsøkte FBI huset til Broadwell i Charlotte i North Carolina. Ifølge vitner var flere titall FBI-agenter inne i huset i flere timer og kom ut med kasser og poser med beslag.

Broadwell har ikke vært å se ved hjemmet sitt siden Petraeus trakk seg fredag, og mannen hennes og de to små sønnene befinner seg på et trygt sted, ifølge naboer.

Broadwells 40-årsfeiring, som hun og mannen hadde planlagt, skulle finne sted i disse dager, men gjester som var innbudt, sier at de har fått beskjed av mannen om at den er avlyst.

Nå kommer det også fram at FBI-agenten som i mai startet etterforskningen som endte med Petraeus' fall, selv er under etterforskning.

Mannen skal ha sendt bilder av seg selv med bar overkropp til Jill Kelley, en bekjent av Petraeus-familien som ba ham om hjelp da hun fikk truende eposter fra en ukjent kvinne som anklaget henne for å flørte med Petraeus.

Han er tatt av saken fordi FBI mente at han var blitt fiksert på den.

Sporet eposten
FBI sporet epostene Kelley fikk, tilbake til Broadwell og oppdaget deretter at hun hadde utvekslet seksualisert epost med Petraeus. Det ble også oppdaget at Broadwell hadde klassifisert materiale på PC-en sin.

Saken kunne ha endt der ettersom FBI kom til at Petraeus' gmail-konto ikke var hacket, og at det ikke lå noe kriminelt bak at Broadwell hadde klassifisert materiale.

Men FBI-agenten som satte snøballen i gang, ble frustrert over at saken tok lang tid, og kontaktet republikaneren Eric Cantor i Kongressen, som igjen meldte tilbake til FBI om det han hadde fått vite.

Etter måneder
Det var først mot slutten av sommeren at FBI ble klar over den utenomekteskapelige affæren mellom Petraeus og Broadwell, og først helt i slutten av oktober ble Petraeus selv avhørt.

En uke senere, på valgdagen blir USAs etterretningssjef James Clapper informert, og samme kveld råder han Petraeus til å gå av.

Både demokratiske og republikanske kongressmedlemmer krever nå å få vite hvorfor det tok så lang tid før de ble informert av FBI.

Ledende medlemmer av Kongressen mener at FBI og tjenestemenn i Det hvite hus utviste dårlig skjønn da de ikke meldte videre om en sak som kunne ha dreid seg om et alvorlig sikkerhetsbrudd.

Blant republikanerne er det mistanke om at Det hvite hus utsatte offentliggjøringen til etter valget for å unngå mer uro rundt CIA etter Benghazi-angrepet som kostet fire amerikanske diplomater livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere