*Nettavisen* Nyheter.

- Kona la ut advarselen på nett

Foto: faksimile svensk TV4

Kona trodde folk var interessert i å vite hvorfor ektemannen sprengte seg selv i luften.

05.01.11 09:59

Like før jul ble Sverige rammet av den første selvmordsaksjonen på svensk jord da Taimour Abdulwahab (28) sprengte seg selv i luften midt i den populære handlegaten Drottningsgatan i Stockholm sentrum 11. desember. Abdulwahab var den eneste personen som omkom i aksjonen.

- Kan ha hatt en medhjelper
Det svenske etterretningspolitiet Säpo har hatt mistanke om at den svenske selvmordsbomberen hadde én eller flere medhjelpere, men så langt har ikke dette blitt bekreftet.

Bare ett døgn etter selvmordsaksjonen ble det lagt ut tre usensurerte lydfiler på YouTube på tre ulike språk av selvmordsbomberens advarsler til det svenske folket.

Tidligere denne uken ble det spekulert på at en medhjelper kan ha lagt ut lydfilene på YouTube.

Les også: Medhjelper kan være avslørt på YouTube

Kona la ut beskjeden
Nå har imidlertid kona til Taimour Abdulwahab, Mona Thwany (28), innrømmet at det var henne som la ut beskjeden på YouTube.

- Alle svarene fantes i beskjeden. Det føles så vanskelig å fortelle hva han har sagt om og om igjen. Jeg var litt naiv og trodde folk var interessert i å få vite sannheten om hvorfor han gjorde det, så jeg la det ut på hans YouTube-konto, sier hun til Aftonbladet via sin venninne Yvonne Ridley.

På materialet som ble lagt ut på YouTube, er det også lagt ut bilder som henviser til 72 jomfruer som venter på martyren i paradis.

- La ikke ut jomfrubildene
Men kona, som bor i Luton i Storbritannia, hevder hun ikke har noen kjennskap til hvem som la ut illustrasjonene av de 72 jomfruene.

- Jeg har ikke vært innblandet i noe sånt, og jeg har ingen anelse om hvem som har gjort det. Jeg la ut lydfilen med et stillbilde av min ektemann, og ikke noe annet. Jeg kjenner ikke til noen referanse til 72 jomfruer, det er første gang jeg har hørt noe snakk om det, sier hun.

Ti minutter før selvmordsaksjonen fant sted 11. desember, sendte Abdulwahab ut lydfiler på tre ulike språk til det svenske nyhetsbyrået TT, Säpo og sin familie og kone.

Se intervju med kona nedenfor.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.