RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Alexander Winger

- Konflikten kan gi julegavekrise

Sist oppdatert:

Konflikten i Oslo Havn om hvem - og hvor mange - som skal jobbe når, er langt fra løst.

Styreleder ved Oslo Havn, Bernt Stilluf Karlsen, sier til VG at de er nødt til å vurdere å stenge deler av Oslo Havn som følge av konflikten med losse og lastearbeidere.

- Jeg tror ikke det vil skje før i neste uke, men da er det absolutt en fare for det hvis LO tillater at denne konflikten får lov til å utvikle seg. Det betyr at alle containerne som kommer fra Europa til Oslo med julegaver, risikerer å bli stående på havnen eller ikke bli losset på havnen. Som kjent er det også slik at flybensinen til Gardermoen losses over Oslo Havn, sier Karlsen til VG.

- Hvor reell er denne faren?

- I praksis må LO gripe inn og disiplinere Norsk Transportarbeiderforbund (NTF), ved å beordre dem tilbake i arbeid og få avsluttet aksjonen ved Risavika havn, sier Karlsen til Nettavisen.

- Misbruk
Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) har siden 1973 hatt en avtale om fortrinnsrett til å uføre losse og lastearbeid fra 1973.

Oslo Havn mener at NTF misbruker avtalen gjennom lange spisepauser og ved å forlange at skipene må vente til de kan stille med arbeidere før lossing og lasting kan skje, selv om det medfører at skipene må vente til neste dag for å få utført nødvendig arbeid.

- Han burde holde munn
Det betyr at det er NTF som styrer hvem som jobber og når - noe Stilluf Karlsen er sterkt i mot.

- Karlsen egger til konflikt med måten han går ut i media. Han er ikke en gang part i saken og burde holde munn, sier nestleder i NTF, Lars Johnsen, til Nettavisen.

Johnsen er opptatt av at de skal finne løsninger på situasjonen.

- Det som skjer nede ved Oslo havn, er ingen tjent med. Vi mener arbeidsgiver i denne situasjonen provoserer til konflikt, med Karlsen i spissen, sier Johnsen oppgitt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere