RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kongen vurderte skilsmisse

Sist oppdatert:
I en fem sider lang artikkel hevder Se og Hør at kong Harald og dronning Sonja har hatt store ekteskapsproblemer.

(SIDE2): Ukebladet hevder de har sikre kilder på at daværende stortingspresident Jo Benkow på 80-tallet hadde samtaler med kronprins Haralds overadjutant, Kåre Langlete.

Samtalene skal ha dreid seg om hvordan han trodde regjeringen, Stortinget og det norske folk ville reagere dersom kronprins Harald skilte seg fra kronprinsesse Sonja, samt hvilke konsekvenser en skilsmisse ville ha for monarkiet.

Bakgrunnen er ifølge ukebladet at ekteskapet mellom de to begynte å hangle på midten av 80-tallet, og at paret til slutt hadde en alvorlig samlivskrise.

Ønsker ikke å kommentere saken
I den høyst oppsiktsvekkende artikkelen skriver ukebladet at Benkow ikke syntes skilsmisse var et klokt valg.

Side2 har lagt frem påstandene fra Se og Hør for Jo Benkow, men han var svært ordknapp da han ble kjent med hva saken dreide seg om.

- Jeg ønsker ikke å gi noen kommentar i denne saken, var alt han ville si til Side2.

Ukjent med ryktene
I sin artikkel skriver Se og Hør at det i mange år verserte rykter om ekteskapsproblemer mellom vårt nåværende kongepar i presse- og politikerkretser.

Kongebiograf Tor Bomann-Larsen ønsker ikke å gå dypere inn i saken, til tross for at han har fulgt kongehuset tett kan han ikke bekrefte ryktene ukebladet beskriver.

- Nei, jeg har ikke hørt om det. Jeg kan prinsipielt ikke kommentere noe innad i kongehuset, sier Bomann-Larsen til Side2.

Slottet ville tirsdag ikke gi noen kommentar til saken før de hadde gått gjennom påstandene fra ukebladet.

- Har ikke lest kongebiografien
I sin artikkel refererer også ukebladet til den offisielle biografien om Kongens liv og virke som er ført i pennen av tidligere Aftenposten-redaktør Per Egil Hegge, og som slippes i slutten av oktober. Kongen skal ifølge ukebladet ha vært åpen om samlivsproblemene i dialog med Hegge.

Side2 var tirsdag i kontakt med Per Egil Hegge, men han ønsket ikke å si noe om påstandene fra Se og Hør om kongens ekteskapsproblemer eller om innholdet i boken.

- Se og Hør har imidlertid ikke hatt tilgang til manuset til min bok meg bekjent. Vi forholder oss til sperrefristen for denne boken som er 26. oktober, sier Hegge til Side2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere