*Nettavisen* Nyheter.

- Kontakten dreide seg om hasj og penger

- HADDE KONTAKT: Forsvareren til den 47 år gamle narkotikasiktede (til høyre) forteller at politimannen Eirik Jensen (til venstre) og hans klient hadde kontakt.

- Forholdet mellom Jensen og min klient har vart over lenger tid og kontakten dreide seg om hasj og penger.

06.03.14 15:18

Det sier Benedict de Vibe som er forsvarer til den 47 år gamle narkotikasiktede mannen til Nettavisen.

Mannen har fortalt politiet om sin kontakt med Eirik Jensen men de Vibe ønsker ikke å gå inn i detaljer om denne forklaringen. Likevel forteller han i grove trekk hva denne kontakten har handlet om.

Politimannen Eirik Jensen er siktet for grov korrupsjon. Han ble tirsdag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, to av ukene i full isolasjon. Hans advokat har mottatt klausulerte dokumenter som gjør at han ikke fritt kan bringe videre detaljer i saken til sin klient. Først i avhør vil Jensen få vite i detalj hva politiet sitter på av informasjon.


- Jensen skal forklare seg for politiet og det blir helt feil av meg å gjengi detaljer i forklaringen som han skal bli konfrontert med, sier de Vibe til Nettavisen.

Bekrefter kontakt
Advokaten forteller likevel om de grove linjene i kontakten slik 47-åringen har forklart overfor politiet.

- Forholdet mellom dem har vart over lengre tid. Penger har vært innvolvert og det har dreid seg om narkotika, men ikke det partiet narkotika som politiet har beslaglagt, sier de Vibe.

Flere medier skriver onsdag at Eirik Jensen skal ha hatt kontakt med 47-åringen i fem år og at han har mottatt to millioner kroner.

- De opplysningene er ikke korrekte. Her er det mange som vet litt og som spekulerer, sier han.


Klikk på bildet for å forstørre.

BEKREFTER KONTAKT: Benedict de Vibe forsvarer den 47 år gamle mannen som er siktet for omfattende narkotikakriminalitet, og som skal ha hatt kontakt med politimannen Eirik Jensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


- Ikke riktig
- VG gikk ut og sa at min klient har solgt informasjon om det kriminelle miljøet og nærmest vært en informatør for politiet, og dermed kunne drive helt fritt. Det er ingenting som tyder på at det er riktig. Når TV 2 knytter kontakten opp mot hasj så er det mer riktig, sier han.

47-åringen ble arrestert 19. desember. Han har erkjent befatning med to millioner kroner funnet i hans bolig, samt tre millioner kroner funnet i en bil som hans sønn disponerte.

Erkjent befatning med penger og hasj
Han har også erkjent befatning med 80 kilo hasj som er beslaglagt. De fem millioner kronene var betaling for de 80 kiloene med hasj. Pengene var samlet inn av 47-åringen og skulle kjøres til selgerne i Amsterdam.

Da politiet gikk til aksjon ble 47-åringens kone og sønn pågrepet.

- Kona har ingenting med dette å gjøre. Sønnen er siktet fordi han hadde befatning med tre millioner kroner i en bil som skulle kjøres til Amsterdam. Han skulle bare kjøre bilen for faren sin, sier de Vibe og legger til at sønnen ikke er en del av narkotikaligaen som politiet nå etterforsker.

- Hvor mange som er siktet i denne saken vet jeg ikke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.