- Kontorlandskap er helseskadelig

Foto: Crestock

Kollegene dine kan faktisk skade deg.

24.03.10 11:12

(SIDE2): Stadig støy og bevegelse rundt oss gjør oss ikke bare ineffektive. Risikoen for stressykdommer øker også betraktelig, skal vi tro britiske forskere.

Siste nytt fra Side2, klikk her!

Åpne kontorlandskap gir ikke bedre trivsel ifølge forskerne ved «University College London», det skriver Aftonbladet. Uansett hvor trivelig det høres ut å sitte sammen med kolleger, er det et faktum at stresset øker og påvirker oss negativt. Det mener de britiske forskerne etter å ha sammenlignet svar fra en undersøkelse sendt ut til 20.000 bedriftsansatte.

Privatlivet innskrenket
Hele 56 prosent opplever at privatlivet blir innskrenket på jobben. Telefonsamtaler som alle kan lytte til, samtaler mellom kolleger som alle hører og mager som rumler høylytt når det nærmer seg lunsjtid er noen eksempler på støy vi ikke ønsker å dele med andre.

I tillegg kommer alle de øvrige lydene som stjeler vår oppmerksomhet: Folk går forbi, dører åpnes og lukkes, klimpring på tastaturer, mobiler som ringer, latter og prat.

Savner stillhet
Seks av ti spurte oppgir at de savner en stille plass på jobben og hver tredje bekymrer seg over støynivået. Nettstedet skriver at arbeidsgiverne bør ta dette mer på alvor, og at det i verste fall kan gå ut over helsen og sykefraværet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.