RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Korrupsjon var helt naturlig

Sist oppdatert:
Investor ikke overrasket over Libya-skandalen.
Av: Gert Ove Mollestad NA24 Kristiansand

- Hadde det ikke vært for forhistorien og alt presset, ville Reiten nok ikke valgt å gå, tror Kristianands-investor Kurt Mosvold.

Mosvold mener det er spesielt at Reiten nå takker for seg, men at noe av årsaken kan være at ikke alt har kommet frem i saken.

- Det kan nesten virke slik, han er nok mer sentral enn det som har kommet frem til nå, sier Mosvold.

Eivind Reiten trakk seg i går som styreformann etter Libya-saken ble kjent mandag. Det har blitt betalt ut 60 millioner kroner etter datidens kurs i henhold til en tvilsom konsulentavtale.

Korrupsjon

Mosvold er ikke overrasket over denne typen korrupsjon.

- Det har vært en praksis på 90-tallet og tidligere at skulle du operere i land i Afrika, måtte du betale konsulenter for å komme deg frem. Det var en helt naturlig del av hvordan ting fungerte i disse gjennomkorrupte landene, sier Mosvold.

Derimot mener han det er positivt at det nå slås så hardt ned på slike avtaler, at det tvinger styreformannen i verdens tiende største oljeselskap til å gå.

Positiv utvikling

- At det slås så knallhardt ned på dette, er en sunn og positiv utvikling. Det er den eneste måten å få bukt med korrupsjonen på, mener Mosvold, som mener at Reiten-avgangen vil tjene som eksempel overfor andre oljeselskaper.

- Vi er ikke der selv, men vi vet hvordan det har vært i land som Libya, Algerie og Nigeria. Det er veldig positivt at noen land nå viser vei og slår ned på slike smøringer. På kort sikt mister norske selskaper nok noen forretningsmuligheter, men det har vi råd til, synes Mosvold.

- Når det gjelder Reiten, har han vært en upopulær mann. Han hadde fint lite å gå på, derfor er det ikke veldig overraskende at han nå trekker seg. Men jeg har inntrykk av at de mister en god mann, sier Mosvold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere