- Korsfestelser skjer daglig

Tirsdag la Den islamske staten (IS) ut en video hvor den amerikanske journalisten Steven Sotloff får strupen skåret av. En IS-avhopper forteller til nyhetskanalen CNN om daglige henrettelser, korsfestelser og pisking i områdene gruppen kontrollerer i Irak og Syria.

Tirsdag la Den islamske staten (IS) ut en video hvor den amerikanske journalisten Steven Sotloff får strupen skåret av. En IS-avhopper forteller til nyhetskanalen CNN om daglige henrettelser, korsfestelser og pisking i områdene gruppen kontrollerer i Irak og Syria. Foto: Reuters Tv (Reuters)

IS-avhopper forteller om daglige henrettelser og pisking i områdene gruppen kontrollerer.

05.09.14 08:42

En avhopper fra Den islamske stat (IS) sier det skjer henrettelser og korsfestelser daglig i opprørsgruppens områder i Syria og Irak.

Den tidligere IS-krigere forlot den islamistiske gruppen for to uker siden fordi «de sprer urett i rettferdighetens navn, melder CNN.

Fredag forteller han til nyhetskanalen om livet på innsiden av de IS-kontrollerte områdene i Irak og Syria.

Nærmest hver dag skjer det henrettelser og korsfestelser, kvinner som ikke går med heldekkende nikab risikerer å bli pisket, butikksjefer som holder åpent under bønn blir banket opp og flere fag som filosofi, musikk og sport er fjernet fra læreplanen, ifølge eks-krigeren.

Det antas at rundt tusen fremmedkrigere har kjempet med IS den siste tiden. IS-avhopperen sier at disse kan utføre terrorangrep når de returnerer til hjemlandet.

- Siden vestlige krigere har blitt med IS, anser de hjemlandet som vantro. Hvis de har mulighet til det, vil de utføre angrep, sier avhopperen.

Får strupen skåret over
Tirsdag offentliggjorde IS en video hvor den amerikanske journalisten Steven Sotloff får strupen skåret over. I august la gruppen ut en video som viste henrettelsen av den amerikanske journalisten James Foley, som ble bortført i 2012. Det er spekulert i om Foleys drapsmann var en vestlig jihadist.

- Det er mulig at målet var å vise bildet av en europeisk eller vestlig person som henretter en amerikaner, slik at de kan appellere til sine vestlige medlemmer og til andre på utsiden, og få dem til å føle at de hører til, sier den tidligere IS-krigeren.

IS-opprørere drept i luftangrep
18 utenlandske IS-opprørere er blitt drept i et syrisk luftangrep, ifølge en syrisk aktivistgruppe. Flere ledere for opprørsgruppene skal være blant de drepte.

Angrepet var rettet mot en kommunal bygning i byen Gharbiya, melder The Syrian Observatory for Human Rights. Byen ligger i nærheten av Raqqa, som er blitt IS' viktigste bastion i Syria.

Viktige ledere
Organisasjonen viser til ikke navngitte kilder som hevder at flere av de drepte var viktige ledere i Den islamske staten (IS). En av de drepte skal ha vært amerikansk statsborger.

Et syrisk flyangrep i byen Abu Kamal nær grensa mot Irak torsdag skal også ha ført til at flere IS-medlemmer ble drept. 13 personer som ble holdt som fanger av IS, har klart å rømme i kaoset etter angrepene, ifølge Syrian Observatory for Human Rights. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.