RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kortere helsekøer som kampsak

Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Høyre-nestleder Bent Høie vil, hvis han blir helseminister, gjøre kortere helsekøer til sin viktigste sak. Økt bruk av det private helsevesenet skal gjøre vei i vellingen.

Per i dag står 270.000 personer her i landet i helsekø. 70 prosent av dem venter på enkle behandlinger. Høie varsler overfor TV 2 at han vil åpne for at flere private aktører kan overta mange av pasientene, dersom han blir helseminister.

– Hvis Høyre kommer i regjering er dette prioritet nummer én som virkemiddel for å få ned helsekøene. Dette vil ha en stor effekt fordi en stor andel av dem som står i kø i dag venter på behandling som avtalespesialistene kan gjøre, sier Høie.

Han vil korte ned helsekøene ved å øke antall hjemler for avtalespesialister. Dette er private aktører som håndterer enkle daginngrep på vegne av offentlige helseforetak. Høyre skal torsdag legge fram forslag i Stortinget om dette.

Nåværende helse- og omsorgsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har ikke sansen for forslaget.

– Det Høyre foreslår er å lage et sugerør inn i statskassen fra private klinikker, hvor de kan trekke penger rett ut av offentlige sykehus for de tilbudene de gir. Det er en dårlig måte å samarbeide med private tjenester på. Det blir dyrere, og det fører til at de med størst behov ikke prioriteres først, sier Støre. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere