*Nettavisen* Nyheter.

- Koser for mye i skolen

Det mener Statoils konsernsjef Helge Lund som gir mangelen på realfag-satsing i skolen det glatte lag.

De første ingeniørene er i ferd med å gå over i pensjonistenes rekker. Nå er ifølge forskere og oljebransjen selv, mangelen så prekær at den kan komme opp i 10 000 innen 2010. Nå roper de et høyt varsku for den manglende satsingen på realfag, skriver Bergens Tidende.

Koseskolen
Ifølge konsernsjefen i Statoil, er noe av ingeniørmangelen skolen sin feil. Det blir ikke satset på de rette feltene - skolen har rett og slett blitt for slapp

- Vi må være beredt på å bygge opp mer realfagkompetanse i Norge. Ikke bare for vår bransje, men også for IT og en rekke andre bransjer, sier Statoil-sjef Helge Lund som fredag møtte studenter ved Universitetet i Bergen (UiB).

I samme åndedrag roste han Fjell kommune for å ha innført matematikk i barnehagen.

Står ikke på penger
Ingeniører får i dag knapt lov til å avslutte studiene før store selskaper kaster seg inn for å tilby jobb. Og er du kald nok, kan du presse lønningen ti tusenvis av kroner opp bare med å forhandle.

Lund påpeker at det er myndighetene og utdanningssystemet som er ansvarlige for å skape gode og skolerte hoder. Men Statoil tar også selvkritikk på at bransjen ofte sutrer over mangelen på gode kandidater i stedet for å rette fokus på å reklamere for seg selv på en mer spennende måte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.