RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kostet to millioner å befri Stina i Bolivia

(EPA/Jorge Abrego)
Sist oppdatert:
Kokaindømte Stina Brendemo Hagen skal ha blitt befridd av leiesoldater.

Det er mannebladet Alfa som bringer nyheten om at Stina Brendemo Hagen ble befridd av leiesoldater i Bolivia.

Flukten fra Bolivia er Alfas hovedoppslag i den kommende utgaven, skriver Dagbladet som har allerede fått tilgang på utgaven.

To kvinner har rømt
Brendemo Hagen er sammen med to andre norske kvinner tiltalt i Bolivia for å ha smuglet 22,5 kilo med kokain. Brendemo Hagen og Madelaine Rodriguez ble dømt for smuglingen i Bolivia.

En Lillesand-kvinne rømte fra Bolivia før rettssaken startet med norsk nødpass i fjor vinter. Tidligere i år ble det kjent at Brendemo Hagen også hadde rømt fra Bolivia.

I august måned dukket Brendemo Hagen opp på den norske ambassaden i Brasilia i Brasil og etterlyste et norsk pass, noe hun ikke fikk.

- Norske myndigheter verken kan eller vil legge til rette for at hun unndrar seg straffeforfølgelse i Bolivia ved å utstede nødpass til henne, sier konstituert underdirektør i Utenriksdepartementet, Frode Andersen, til Nettavisen.

Utenriksdepartementet har ingen kommentar til påstanden om at den norske kvinnen skal ha blitt befridd av leiesoldater.

- Flyktet på moped i jungelen
Flukten skal ifølge Alfa ha gått fra Cochabamba, til flyplassen i La Paz, derfra over Andesfjellene til grensebyen Guayamerín, med moped i jungelen og båt inn i Brasil, skriver Dagbladet.

Alfa skriver at operasjonen kostet to millioner norske kroner, og ble finansiert av en anonym giver.

Den 21 år gamle Lillesand-kvinnen er i Norge tiltalt for forsøk på å smugle 22,4 kilo kokain fra Bolivia til Norge. Mengden er senere nedjustert til elleve kilo i tiltalen.

Rettssaken mot 21-åringen og fire andre personer i 20-årene startet i Oslo tingrett 5. september, og avsluttes denne uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere