RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Kostnadstilpasninger nødvendig

Sist oppdatert:
- Vi skal fortsatt være konkurransedyktige, sier Vålerenga-direktør Pål Breen.

Vålerenga Fotball må redusere risikoen i sine budsjetter og gjør ytterligere kostnadstilpasninger inn i 2012. Klubben har satt seg som mål å redusere kostnadsbasen med ca 10 millioner kroner og har iverksatt flere grep for å klare målsetningen.

- Inntektene i 2011 har ikke blitt som budsjettert og vi ser at også når det gjelder inntektene fremover så kan det ligge risiko på noen områder. Vi klarte ikke den sportslige målsetningen for 2011 og dette har klart påvirket inntektsbildet vårt i 2011, spesielt i forhold til publikumsinntekter. Da må vi ta grep nå for og ikke komme skikkelig bakpå, sier administrerende direktør Pål Breen til vif-fotball.no.

- Det betyr at vi før 2012 reduserer fem millioner kroner i kostnader på sport og fem millioner kroner på administrative og andre kostnader.

Vålerengas organisasjon, fra sportslig ledelse til administrasjonen, har vært involvert arbeidet som er lagt ned.

- Alle tiltakene vi nå setter i gang har vi diskutert og gått igjennom internt. Det har vært gode drøftelser, og selv om vi noen ganger må ta avgjørelser som er upopulære og som ikke alle er enige i, så står vi nå alle sammen bak de tiltakene som er iverksatt, sier Breen.

- Det er viktig for oss at Vålerenga har en bærekraftig økonomi over tid, og da må vi justere når vi ikke klarer budsjett eller målsetninger. Fotballøkonomien er sårbar for konjunkturer og for sportslige resultater, dette kan vi like eller ikke, men som for enhver annen bedriftsleder må man opptre ansvarlig i forhold til å skape en trygg og forutsigbar økonomi.

Breen forsikrer at Vålerenga allikevel skal være konkurransedyktige i norsk fotball.

- Det er helt klart at vi også kutter en del på sport, men vi skal allikevel ha en stall og et støtteapparat som er konkurransedyktig i Tippeligaen slik at vi kan nå målsetningene våre om å prege norsk fotball.

Vålerenga-manager Martin Andresen mener det er viktig at Vålerenga har en bærekraftig økonomi.

- Vi skulle jo gjerne hatt ytterligere rammer til sport, men her står vi sammen. Over tid vil en bærekraftig økonomi være helt avgjørende for den sportslige utviklingen i klubben. Forutsigbarhet er noe vi må skape sammen. Derfor må også vi på sport bidra til å klare dette, sier Martin Andresen til vif-fotball.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere